Național

Bătrân și neliniștit. Un vârstnic s-a prins că urmează să fie jefuit și a înscenat un „flagrant”

Un bătrân de 80 de ani din Prahova a simțit că un individ, care l-a acostat pe stradă, este pe punctul să îl păcălească. Acesta în loc să devină o victimă, a reușit să însceneze un flagrant.

Un bătrân de 80 de ani din Prahova a simțit că un individ, care l-a acostat pe stradă, este pe punctul să îl păcălească/ FOTO: Facebook - Poliția Română Un bătrân de 80 de ani din Prahova a simțit că un individ, care l-a acostat pe stradă, este pe punctul să îl păcălească/ FOTO: Facebook - Poliția Română

 

 


O întâmplare demnă de un scenariu de film vine din Prahova. Un octogenar a fost acostat pe stradă de un bărbat care voia să îi vândă oale.

 


Seniorul nu a căzut în plasa hoțului, la fel ca mulți alți bătrâni, dimpotrivă, în câteva minute el a organizat un adevărat „flagrant” împreună cu polițiștii, care au reușit astfel să recupereze toate economiile bătrânului.

Cazul bătrânelului din Prahova a fost relatat pe pagina de Facebook al Poliției Române.


„Ce i-a copt-o nea Costică 

Povestire demnă de citit, așa că acordați-i un moment din timpul vostru. 


Se întâmpla ieri, pe când nea Costică, la splendida vârstă de 80 de ani, se plimba prin oraș cu diverse lucruri de rezolvat.

Și cum mergea pe stradă… aude: - Nu vrei nene niște oale? Le dau la un preț bun! 


Cum memoria nu îl înșală, și-a adus aminte că a fost păcălit cu 2 ani în urmă prin aceeași metodă. 

Foarte perspicace, nea Costică: - Ba da nepoate! Dar nu am bani la mine, trebuie să iau de acasă! 

S-a urcat în mașina proprie și a pornit către casă cu individul după el, doar că pe traseu: - Alo, Poliția! Cum facem să prindem un hoț!  Colegii noștri din Prahova s-au mobilizat și au supravegheat traseul celor doi, precum și locuința lui nea Costică. 

Ce se credea, s-a și întâmplat. Individul a intrat în casă și a furat toți banii pe care îi avea personajul principal al povestirii noastre…6.800 de lei.

Acum continuarea o cunoașteți, nu? 

Banii au fost recuperații, iar individul a fost reținut. 

Fii ca nea Costică!”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

 

Atenție la hoți!

Metoda prezentată mai sus este una dintre cele mai frecvente pe care le folosesc infractorii. Polițiștii au atras atenția la începutul lunii septembrie la cele mai frecvente trei metode folosite de infractori. Acestea sunt: metoda „comis-voiajorul”, metoda „instalatorul” și metoda „accidentul”.

Metoda „comis-voiajorul” presupune oferirea spre vânzare de către vânzători ambulanți, la un preț „minim“, greu de refuzat, a diferite produse (detergent, veselă, tacâmuri ambalate în cutii intens colorate și cu o reclamă pe măsură), în realitate, însemnând vânzare de produse de slabă calitate la prețuri foarte mari.

„Vânzătorii”, folosesc diferite tertipuri ( de genul „ofertă bombă”, „marfă pe stoc”) și astfel reușesc să înșele cu ușurință persoanele vârstnice și uneori, prin distragerea atenției victimei, să sustragă sume de bani din casă.

Metoda „instalatorul” constă în faptul că autorul infracțiunii se deghizează în instalator păcălind în special persoanele în vârstă să îi deschidă și să îl primească în casă pentru a le repara presupuse defecțiuni ale instalațiilor sanitare sau de alt tip. Într-un moment de neatenție, falsul instalator controlează casa după bani.

Metoda „accidentul” constă în realizarea contactului telefonic, de regulă pe postul telefonic fix cu victima, căreia i se comunică un eveniment fals. Acesta constă de cele mai multe ori că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier care s-a soldat cu pagube grave, iar pentru diminuarea consecinţelor legale şi/sau medicale ale evenimentului se solicită o sumă importantă de bani.

 

CITEȘTE ȘI:

Hoții de lemne acționează pe A3. Nereguli privind defrișările de pe tronsonul Nădăşelu - Zimbor - Poarta Sălajului

Trei persoane, reținute pentru trafic de droguri de mare risc, la Cluj. DIICOT a ridicat peste 12 kilograme de substanţe

A reapărut înșelăciunea „metoda Accidentul” în Cluj! Un doctor fals a păcălit o bătrână și i-a furat 75.000 de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter