Național

Fără precedent! Un oraș din Vaslui ia în considerare orele online ca să economisească bani la facturi

O soluție neconvențională a fost găsită într-un oraș din Vaslui, unde administrația locală încearcă să plătească cât mai puțin pe facturi.

Fără precedent! Un oraș din Vaslui ia în considerare orele online ca să economisească bani la facturi. FOTO: Pixabay Fără precedent! Un oraș din Vaslui ia în considerare orele online ca să economisească bani la facturi. FOTO: Pixabay

 

 


Într-un oraș din Vaslui sunt luate în calcul orele online, după ce primarul liberal a cerut școlilor economie la facturile de energie, srie G4Media.

 


Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş (PNL), le-a cerut printr-o adresă directorilor unităţilor de învăţământ din localitate să găsească soluţii pentru reducerea costurilor facturilor, indicând ca posibile scenarii inclusiv desfăşurarea cursurilor în sistem online şi hibrid sau diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor.

În adresa trimisă de Primăria Bârlad unităţilor de învăţământ din localitate, directorilor li se cere să rezolve „cu celeritate” această problemă.


„Unităţile de învăţământ la care finanţarea de bază nu acoperă cheltuielile de funcţionare au luat decizii privind realizarea eficientă a sistemului de învăţământ, optimizând şi eficientizând cheltuielile astfel încât să nu fie afectaţi indicatorii procesului de învăţământ cum ar fi: diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor, efectuarea orelor în două schimburi pentru a încălzi şi ilumina doar anumite săli de clasă, efectuarea orelor în sistem online sau mixt. Drept urmare, vă rugăm să ne comunicaţi scenariile la care v-aţi gândit din care să reiasă şi economiile cantitative şi valorice pe care estimaţi să le realizaţi comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent. (…) Avem rugămintea să trataţi această problemă cu celeritate şi seriozitate, deoarece cât de curând vor sosi următoarele facturi şi trebuie să dăm dovadă de bună gestionare a crizei în care ne aflăm”, se arată în documentul primit de conducerile şcolilor şi grădiniţelor din Bârlad.

CITEȘTE ȘI:

Părinții pot intra în școli și grădinițe luni, la festivitățile din prima zi de școală, după 2 ani cu restricții

abonare newsletter