Educație

Părinții pot intra în școli și grădinițe luni, la festivitățile din prima zi de școală, după 2 ani cu restricții

Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației

Părinții pot intra în școli și grădinițe luni, la festivitățile din prima zi de școală, după 2 ani cu restricții. FOTO: Facebook/ Emil Boc Părinții pot intra în școli și grădinițe luni, la festivitățile din prima zi de școală, după 2 ani cu restricții. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”, scrie Edupedu.

 


„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat. „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.

Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici. Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală. Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev”.


Potrivit surselor citate de Edupedu.ro, mai multe postări ale unui influencer s-ar fi distribuit masiv în spațiul online, iar în mesajele respective era menționat faptul că la o grădiniță din București, Sectorul 3, părinții ar fi primit indicații că nu au voie să conducă copiii în incinta grădiniței, ci doar până la poartă. Mesajele ar fi fost preluate de mai multe publicații.

CITEȘTE ȘI:

Clasele supraaglomerate ar putea declanșa un nou val COVID-19. Măsuri de protecție ce pot fi luate în școli

Ultimele Stiri
abonare newsletter