Napi Hírek

Boc haragszik a Kolozsvárra hozott „roncsokra”: „A városi élet közlekedési gondokkal jár!”

A világ minden városában szembe kell nézni a forgalom próblémájával, hangsúlyozza Kolozsvár főpolgármestere, Emil Boc.

Boc haragszik a Kolozsvárra hozott „roncsokra”: „A városi élet közlekedési gondokkal jár!”

„Semmi új nincs abban, hogy Kolozsváron forgalom van, nem mi találtuk fel a meleg vizet. Akkor lesz baj, amikor mindig puszta utcáink lesznek. Akkor azt fogom mondani, igen, nagy gonddal szembesülünk, mert akkor mindannyian szegények leszünk. A városi élet magába foglalja a forgalom próblémáját. Párizstól, Londonon át, New York-ig, mindenhol forgalom van” – vallotta kedden Boc egy rádióműsorban.

Emil Boc azt hangsúlyozza, lehetőség áll a kolozsvári utasok számára, hogy ne a forgalomban várakozzanak, hanem a tömegközlekedési eszközöket válasszák.


„A forgalomban szeretnél ücsörögni? Megteheted. A tömegközlekedést szeretnéd használni? Még jobb döntés! Emiatt továbbra is a városháza egyik legfontosabb opciója marad a dedikált buszsávok létrehozása. Néhány már létezik, de nem kapkodtuk el, hanem hosszas elemzések után jöttek létre” – mutatott rá Emil Boc.

Kolozsvár főpolgármestere nemtetszését fejezte ki a Romániába hozott roncsokkal szemben.


„A forgalom próblémája akkor kezdődött, amikor az összes nyugat-európai roncsot elhozatták Romániába. Egy felelőtlen PSD-kormány 100000 roncsot hozott Kolozsvárra, amelyek előtte nem léteztek. A roncsok leblokkolták a nyilvános területeket. Nem a polgárokat kell hibáztatni, hanem azokat, akik megteremtették a helyzetet. Nem a helyi önkormányzatok vállára kell helyezni a tervet, hisz ilyesmi sehol az Európai Unióban nem található” – panaszkodott Emil Boc.

Citește varianta în limba română a materialului.

abonare newsletter