Actualitate

Emil Boc: „Viaţa la oraş presupune şi problema aceasta de trafic”

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, reacționează în urma comentariilor despre traficul din Cluj-Napoca.

Emil Boc susține că viața la oraș presupune și probleme de trafic. Mai mult, acesta subliniază faptul că toate oraşele din lume se confruntă cu problema traficului. 

"Nu e nimic nou ca în oraş să fie trafic, nu am inventat apa caldă. Necaz o să fie atunci când avem străzile goale tot timpul, atunci o să spun că e o mare problemă, pentru că atunci o să fim cu toţii săraci. Viaţa la oraş presupune şi problema aceasta de trafic, nu e nimic nou. De la Paris la Londra şi New York, oraşele presupun trafic", a explicat Emil Boc la o emisiune pe facebook.


Primarul Emil Boc mai susține că în Cluj ai opțiunea de a sta în trafic sau de a alege mijlocul de transport în comun. 

„Vrei să stai în trafic, ai această opţiune. Vrei să foloseşti mijloacele de transport în comun, ai o opţiune mai bună. De aceea, în continuare, crearea de linii dedicate transportului în comun va fi o opţiune majoră a primăriei. Deja câteva sunt, dar nu le-am făcut heirupist, ci după analize, după simulări. În continuare, această opţiune va fi viabilă. Ai opţiunea să stai în trafic sau ai opţiunea să mergi mai repede, cu transportul în comun", mai explică Emil Boc.


Emil Boc a vorbit și despre rablele aduse peste noapte în România. 

„Problema traficului a început când am adus toate rablele Occidentului în România. Un guvern iresponsabil PSD ne-a adus peste noapte 100.000 de rable în oraș, care înainte nu existau. Înmatriculările de rable au blocat spațiile publice. Nu sunt de vină cetățenii, ci cei care au creat contextul pentru așa ceva. Acest lucru nu trebuie să se pună în cârca administrațiilor locale, care nu se mai regăsește nicăieri în Uniunea Europeană", mai spune Emil Boc. 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter