Napi Hírek

Óriási román bravúr a Fed-kupa negyeddöntőjében! Franciaország lesz Halepék következő ellenfele

Drámai küzdelemben, 6:7(2), 6:4, 6:4 arányban, legyőzte az Irina Begu-Monica Niculescu duó a Katerina Siniakova-Barbora Krejcikova párost. A győzelem révén Románia 3-2 arányban felülmúlta a címvédő Csehországot a női tenisz Fed-kupa negyeddöntőjében.

Begu és Niculescu, akik legutóbb Huahinban megnyerték a thaiföldi nyílt teniszbajnokságot, 2 óra 53 perc alatt győzték le a világ legjobb párosát.

Az első szettben 3-3ig mindenki hozta saját adogatását, majd 3-3 brék következett. A rövidítésben a cseh páros 1-2 után zsinórban hat labdát nyert, és vitte a játszmát. A második szett román brékkel indult és ezt az előnyt megtartották a játszma végéig.


A harmadik szett szintén román brékkel indult, de a csehek azonnal visszabrékeltek. A románok ismét brékeltek, de a csehek 4-4-en kiegyenlítettek. Ezt követően a román páros nullára vette el a csehek adogatását, majd kiszerválta a meccset.

Egy csoport román szurkoló lelkes bíztatása mellett, egy nagyszerű mérkőzés végén, a Begu-Niculescu páros történelmet írt.


Románia másik két pontját Simona Halep szerezte, aki szombaton 6:4, 6:0-ra verte Katerina Siniakovát, vasárnap pedig 6:4, 5:7, 6:4 arányban győzte le Karolina Pliskovát. Mihaela Buzărnescu szombaton 6-1, 6-4-re kapott ki Pliskovától, vasárnap pedig 6:4, 6:2 arányban maradt alul Siniakovával szemben.

A román csapatot Simona Halep (WTA - 3.), Mihaela Buzărnescu (WTA - 29.), Irina Camelia Begu (WTA- 75.), Ana Bogdan (WTA- 105.) és Monica Niculescu (WTA - 106.) alkották. A cseh válogatott összetétele: Karolina Pliskova (WTA - 5.), Katerina Siniakova (párosban WTA - 1.), Barbora Krejcikova (párosban WTA - 2.) és Marketa Vondrousova (WTA - 72.).


Románia és Csehország női teniszválogatottja két alkalommal találkozott eddig a Fed-kupa keretében (1980-ban és 2016-ban), és mindkétszer Csehország nyert. Románia április 20-21-én a Belgiumot 3-1 arányban felülmúló Franciaországgal játszik az elődöntőben.

abonare newsletter