Administrație

Licitația pentru Parcul Zorilor merge mai departe! Primăria plătește peste 7 milioane de lei

Un nou termen limită pentru depunerea ofertelor a fost fixat în cadrul licitației pentru amenajarea Parcului Zorilor. Primăria Cluj-Napoca plătește 7 milioane de lei pentru noul parc.

Un nou termen limită pentru depunerea ofertelor pentru Parcul Zorilor/ Observator Un nou termen limită pentru depunerea ofertelor pentru Parcul Zorilor/ Observator

 

 


Ofertele pentru amenajarea parcului de pe strada Observatorului pot fi depuse până în 15 februarie 2022, aceasta fiind nouă dată prevăzută în cadrul procedurii de licitație a lucrărilor de proiectare și execuție pentru Parcul Zorilor.  

 


Spațiul cu locuri de joacă pentru copii, alei și zone de relaxare se va întinde pe 1,2 hectare, pe un teren obținut de municipalitate prin exproprierea de la Sile Pușcaș, un om de afaceri clujean, despre care primarul Emil Boc susține că dorea să ridice blocuri de zece etaje pe amplasament. Contractul este estimat la peste 7 milioane de lei.

Ce criterii trebuie să îndeplinească ofertantul?

Lucrarea a fost scoasă la licitație de primărie în luna aprilie a anului trecut, având termen limită în aceeași lună, însă procedura a fost suspendată din cauza litigiilor din instanță. Ulterior, procedura a fost reluată cu un nou termen limită pentru depunerea ofertelor: 15 februarie 2022. 


„Ofertantul va face dovada ca a executat lucrări similare celor descrise în caietul de sarcini duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 5 ani, în valoare cumulată de minim 6.000.000 lei fără TVA. Cerința minimă se va îndeplini la nivelul a maxim 3 contracte. Prin lucrări similare se înțelege orice lucrări de execuție pentru amenajare/reabilitare/modernizare spatii verzi și pentru agrement, baze sau parcuri sportive, zone recreere, parcuri. (…) Ofertantul va face dovada că a prestat servicii similare celor prevăzute în caietul de sarcini, respectiv servicii de proiectare fazele SF/ DALI/ proiect tehnic/ revizuire PT (oricare dintre aceste faze) pentru domeniile: spații verzi și pentru agrement, baze sau parcuri sportive, zone recreere, parcuri, duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 3 ani, în valoare cumulata de minim 200.000 lei fără TVA. Cerința minimă se va îndeplini la nivelul a maxim 3 contracte”, se arată în anunțul de achiziție.

Criteriul de atribuire a contractului este prețul cel mai scăzut. În decembrie, consilierii locali au aprobat noii indicatori tehnico-economici, estimând investiția la 19.787.000,82 lei cu TVA. Finanțarea va fi făcută din fonduri de la bugetul local. Durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni calendaristice.


Cum va arăta noul parc?

Terenul pe care va fi amenajat parcul din cartierul Zorilor - zona Observator - are o suprafață de peste 1,2 ha, obținută în urma exproprierilor și este foarte accesibil folosind mijloacele de transport public.

Aici vor fi plantați 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți. Se vor amenaja spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber.


Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie LED și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate.

Întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo.

Parcul va avea loc de joacă, peluză, zonă de fitness

Parcul va cuprinde un loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare pentru biciclete și spații verzi. De asemenea, vor fi amplasate o cișmea și o toaletă „inteligentă”.

În proiect se mai arată că, deși este în plină dezvoltare, spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire din zonă.

„Cu excepția spațiilor verzi dintre blocuri, partea sudică a cartierului Zorilor nu beneficiază de spații verzi amenajate. Terenul studiat reprezintă ultima suprafață de teren liber cu potențial de transformare în zonă verde de agrement”, se arată în documentație.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Plimbare virtuală prin Parcul Zorilor/Observator, viitorul loc de relaxare și înâlnire al clujenilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter