Monitorul Cartierelor

Podul Porțelanului din Cluj-Napoca ar putea fi gata la sfârșitul anului. Emil Boc: „Dacă nu sunt contestații, în aprilie pot începe lucrările”

După mai mulți ani de blocaje și incertitudine, lucrările la Podul Porțelanului din Cluj-Napoca ar putea fi gata la sfârșitul acestui an. În luna februarie a fost lansată licitația de execuție, iar la sfârșitul acestei luni va fi desemnat câștigătorul.

Podul Porțelanului din Cluj-Napoca ar putea fi gata la sfârșitul anului. Emil Boc: „Dacă nu sunt contestații, în aprilie pot începe lucrările” Podul Porțelanului din Cluj-Napoca ar putea fi gata la sfârșitul anului. Emil Boc: „Dacă nu sunt contestații, în aprilie pot începe lucrările”

 

 


La începutul lunii februarie Emil Boc a anunțat lansarea licitației pentru lucrările rămase la Podul Porțelanului din Cluj-Napoca. 

 


Potrivit edilului, două firme se află în acest moment în examinare, iar la sfârșitul lunii martie va fi adjudecată licitația. Podul ar trebui finalizat în 7 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. 


 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„La podul Porțelanului sunt două firme care au depus oferta, sunt în examinare, va fi gata și adjudecată licitația până la sfârșitul lunii martie. 

Dacă nu sunt contestații, în aprilie pot începe lucrările, dacă vor exista contestații în aprilie vor fi rezolvate după care 7 luni de zile este termenul de executare al lucrării. Deci la sfârșitul anului ar trebui să fie gata podul Porțelanului”, a declarat edilul la un post de radio local.


Ce presupune investiția de la Podul Porțelanului?

Podul Porţelanului are o lungime totală de 62 de metri, iar lăţimea totală a părţii carosabile este de 7,8 metri. Investiția presupune realizarea unui pod nou în amonte cu amenajrea a două benzi de circulaţie, reabilitarea podului existent, dar și recalibrarea albiei în zona podurilor.

Autoritățile locale precizau încă de acum doi ani că podul va avea două benzi de circulaţie, piste pentru biciclete, spaţiu pietonal, va fi suprailuminat și că „va asigura o fluenţă mult mai bună a traficului din întreaga zonă”, conform viceprimarul Dan Tarcea.

Construirea podului Porțelanului va costa 13,7 milioane de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

S-a lansat licitația pentru Podul Porțelanului din Cluj-Napoca! Durata de execuție a lucrărilor, de 7 luni

Podul Porțelanului, „în aer”. Diferit și-a încheiat contractul. Boc: „Se decide dacă se reface licitația”

Se termină calvarul de la Podul Porțelanului? După Diferit, primăria plătește 11 milioane de lei altei firme pentru finalizarea lucrărilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter