Monitorul Cartierelor

Ultimele zile de piață volantă în cartierele din Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca anunță că piețele volante din Gheorgheni și Grigorescu vor fi organizate zilele acestea pentru ultima oară în 2021.

Ultimele zile de piață volantă în cartierele din Cluj-Napoca Ultimele zile de piață volantă în cartierele din Cluj-Napoca

 

 


Joi, 25 noiembrie, va avea loc ultima piață volantă din acest an din cartierul Gheorgheni (strada Unirii, capătul liniei 3), în intervalul orar 15:00-19:00.

 


De asemenea, săptămâna viitoare, în ziua de marți, 30 noiembrie 2021, va fi organizată ultima piață volantă din cartierul Grigorescu (strada Sigismund Toduță), tot în intervalul orar 15:00-19:00.

Piața volantă de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” va rămâne deocamdată deschisă în fiecare zi de sâmbătă, între orele 07:00-16:00.


Măsuri pentru prevenirea infectării cu COVID-19

În vederea limitării răspândirii COVID-19, în piețele volante sunt implementate următoarele măsuri:

- restricționarea accesului clienților la 150 de persoane în perimetru;


- prezența a maximum 70 producători;

- delimitarea spațiului în care este organizată piața volantă, cu separarea și semnalizarea circuitelor (intrare/ieșire, acces spre/dinspre grupurile sanitare);


- amplasarea a două puncte cu dispensere cu dezinfectant;

- purtarea obligatorie a echipamentelor de protecție (măști, mănuși) de către producători;

- amplasarea standurilor cu marfă la o distanță de 3 metri;

- dezinfecția suprafețelor de expunere a produselor;

- dezinfecția grupurilor sanitare care deservesc piața volantă la fiecare 4 ore sau ori de câte ori este nevoie.

Ce măsuri trebuie să respecte clujenii?

Clienții au acces în piața volantă doar cu respectarea următoarelor reguli: purtarea obligatorie a măștii de protecție, respectarea circuitelor de intrare/ieșire, respectarea marcajelor privind distanțarea socială (minimum 1,5 m),  dezinfectarea mâinilor la intrarea în piață, respectarea unei distanțe de 50 cm față de standul de vânzare, se interzice atingerea mărfii, aceasta fiind servită de către producător.

Amintim că, în ciuda pandemiei de coronavirus, și vara trecută, producătorii locali au avut posibilitatea să își vândă marfa în piețele volante, cu respectarea măsurilor de siguranță, atât în cartierele Gheorgheni și Grigorescu, cât și pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian.

CITEȘTE ȘI:

Producătorii de la piața volantă au donat fructe și legume copiilor orfani din Cluj. Boc: „Dacă puteți face un bine, să îl faceți”

Ultimele Stiri
abonare newsletter