Monitorul Cartierelor

Parcările transformate în apartamente trebuie desființate în 45 de zile! Boc: „Totul e pe cheltuiala afaceristului”

Afaceristul care a făcut apartamente la subsol are termen de 45 de zile pentru a le desființa. Dacă nu, se va ocupa Primăria de asta, dar pe cheltuiala sa.

 

 


Emil Boc a spus că afaceristul care a transformat cele 40 de parcări la subsol din Mărăști în apartamente are la dispoziție 45 de zile să le demoleze voluntar, dacă nu le va demola Primăria, dar pe cheltuiala sa.

 


„Sentința este definitivă pentru desfințare. Așteptăm doar motivarea pentru sentinței, după care el va avaea la dispoziție 45 de zile să își desființeze voluntar, dacă nu vom desfința noi toate acele lucrări pe cheltuiala lui. A durat puțin până am reușit să obținem câștig în cauză, dar am câștigat, asta este important”, a declarat edilul la un post de radio local.

Boc: „Nu înțeleg de ce locuitorii nu ne-au sesizat din timp”

Emil Boc a spus că afaceriștii fac aceste apartamente la subsol după ce devin propietari și termină cu procesul verbal de recepție de care se ocupă Primăria. Edilul nu înțelege de ce oamenii din blocul respectiv nu au sesizat mai devreme transformarea acelor parcări în apartamente, pentru că doar așa Primăria putea să îi oprească.


„Până când se face recepția, Primăria este responsabilă. Noi nu am recepționat niciodată altceva decât ce există pe teren. Eu trimit controale în teren, nu scapă nimeni. Însă unii, după ce s-a făcut procesul verbal de recepție și totul este în regulă, merg și la Cartea Funciară și devin propietari, iar după asta pe furiș transformă subsolurile cu parcări, în mici apartamente, la prețuri mai atrăgătoare. Noi nu avem de unde să știm ce facem, pentru că sunt unitate privată. Dar dacă ne-ar sesiza cineva chiar din timpul construirii, clar că am merge în controale și am bloca lucrările. Nu înțeleg de ce nu ne-au sesizat cei din bloc. Rrog cetățenii să ne sesize în astfel de cazuri ca să putem opri lucrările din timp”, a spus Emil Boc.

Edilul, nervos pe ziarele locale care nu transmit bine informația

Boc s-a enervat și pe unele ziare locale care au scris că sentința nu este în derulare, deși primarul afirmă că el are sentința chiar pe masa lui. Emil Boc nu înțelege de ce ziarele nu au întrebat la Primărie pentru a avea o informație clară și adevărată.


„Este sentința în derulare. Nu știu cum își permit unele ziare să scrie că nu este așa, fără a se informa cum trebuie. Sentințele sunt publice. Cum e posibil să scrie ceva fără să întrebe Primăria? Ei nu au întrebat nimic, dacă întrebau le dădeam eu sentința care e la mine pe masă. Trebuie să întrebe, că asta este minima dentologie jurnalistică. Pe mine chiar mă frustrează acest lucru”, a spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Boc, despre cei care transformă parcările la subsol în apartamente: „Sunt niște criminali urbanistici”

abonare newsletter