Monitorul Cartierelor

Clujenii se plâng de mizeria din Mănăștur. Boc: „Dacă nu fac treabă, lista rușinii îi așteaptă”

Clujenii se plâng de străzile murdare din Mănăștur, dar primarul Emil Boc asigură oamenii că aceste lucruri se vor regla, mai ales de când curățenia stradală a fost preluată de Supercom.

 

 


Emil Boc vrea să vadă o competiție între cele două firme de salubritate, iar clujenii să ofere note pentru seriviciile oferite de ei. Primarul scoate, din nou, pe masă „lista rușinii” și spune că cele două companii ar face bine să își presteze serviciile așa cum trebuie. În timpul intervenției la radio, moderatorul emisiunii a spus că oamenii din cartierul Mănăștur se plâng de mizeria de pe trotuarele și străzile din cartier.

 


„Asta e cea mai mare provocare a mea. De luni a intrat Supercom în mişcare, în locul Rosal, pe salubritatea stradală. Vreau să văd o competiție între ei, de talie europeană în Cluj-Napoca și clujenii să meargă să dea note. Să vadă cum e curățenia din centru spre Mănăștur și din centru spre Gheorgheni și Mărăști. Din centru spre Mănăștur e Supercom-ul, iar spre Mărăști și Gheorgheni este Brantner.

Caietele de sarcini au cerut la toate dotări de ultimă generație, de la mașini de spălat automat cu perii, la mașini electrice pentru trotuare, aspiratoare pentru ridicarea frunzelor, la perii moderne și mașini electrice. Acum vreau să le vedem și să analizăm diferența. Le-am cerut să respecte cetățeanul și rigorile legi, prin ceea ce v-ați angajat să faceți. Dacă nu fac treabă, lista rușinii îi așteaptă. Pe zona dinspre centru spre Mănăștur este mai curat. Primul lucru m-am uitat la bordură, pe Calea Moților, Calea Mănăștur. Este o etapă mai lungă până cureți în celelalte zone. Am văzut un salt calitativ. Sper că nu e numai de început”, a spus primarul Emil Boc, la un radio local.


Cine este și ce dotări are noua firmă de salubrizare?

SC Supercom este responsabilă serviciile de salubritate stradală și deszăpezire în sectorul vest al municipiului Cluj-Napoca. Contractul lor este pentru o perioadă de cinci ani cu o valoare de 74,5 mil lei.

Compania va desfășura diverse tipuri de activități specifice, printre care: măturat mecanizat și manual, spălatul carosabilului și al trotuarelor, curățatul rigolelor, combaterea poleiului cu emulsie de sare, soluție de clorură de calciu sau amestec de sare cu nisip și curațarea ocazională a afișelor, vopselelor, uleiurilor sau curățarea de graffiti de pe suprafețe precum carosabil, trotuare sau coșuri de gunoi.


Supercom dispune de echipaje și utilame moderne pentru curățenia străzilor:

- 3 autospeciale pentru măturat/aspirat de capacitate mare (peste 4mc)
- 2 autospeciale electrice pentru măturat/aspirat de capacitate mică (între 1 și 2,5 mc)
- 3 măturătoare urbane cu propulsie electrică
- 2 autogunoiere
- 3 autospeciale spălat străzi
- 3 autospeciale stropit străzi
- 3 utilaje de deszăpezire cu solnițe și plug de capacitate mare
- 14 utilaje de deszăpezire cu solnițe și plug de capacitate mică
- 4 autovehicule pentru transport zăpadă și gheață
- o autofreză de zăpadă
- 2 buldoexcavatoare
- 1 echipament de spălare/îndepărtare vopseluri/graffiti


Cine deține firma Supercom?

SC Supercom SA București aparține familiei milionarului Ilie Ciuclea, afacerist de top, fost senator al Partidului Social Democrat (PSD) în perioada 2004-2008, fost vicepreședinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR). Din 2013, Ciuclea este Mare Comandor al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România.

Anul trecut, firma lui Ilie Ciuclea, supranumit de presa națională „Lordul Gunoaielor”, a declarat o cifră de afaceri de circa 220 de milioane de lei. Mai departe, Supercom, care și-a început activitatea în aprilie 1990, a înregistrat un profit de peste 8,5 milioane de lei în 2019, având peste 1.900 de angajați. De precizat că Ciuclea este administratorul, respectiv acționarul majoritar al firmei.

CITEȘTE ȘI:

Rosal „își ia mătura” și pleacă! Supercom, firma masonului Ilie Ciuclea, va curăța străzile din Cluj-Napoca

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter