Monitorul Cartierelor

Donațiile pentru cumpărarea și demolarea hotelului Cristian continuă! Câți bani s-au strâns până acum?

Clujenii se luptă pentru demolarea hotelului Cristian din Piața Mihai Viteazu. Un cetățean a venit cu inițiativa de a face „chetă” pentru a cumpăra și demola hotelul ce supără mii de clujeni.

 

 


Săptămâna trecută un clujean a venit cu o inițiativă incredibilă, prin care a îndemnat mai mulți clujeni să strângă bani pentru a cumpăra și demola hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu, care a ajuns să supere mii de clujeni.

 


Până în acest moment, clujenii au strâns doar 2.240 de lei, iar suma de care au nevoie ajunge la 400.000 de euro. Clujeanul care a venit cu această inițiativă a spus că dacă fiecare om ar dona câte un euro, demolarea hotelului ar fi posibilă într-un timp foarte scurt.

Licitația a fost oprită pentru hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu, dar clujenii mai au treabă până să strângă suma de 400.000 de euro.


„Distins cetățean clujean, după primele două zile ale chetei pentru demolarea hotelului Cristian, am adunat, iată, 2.240 RON de la 22 persoane. Banii adunați și mai ales numărul de persoane care au donat este mult mai mic decât speram. (...) Dar revenind la Hotel Cristian: dacă am fi jucat la bluf, am putea zice că am câștigat. Licitația a fost oprită și “deocamdată” nu se va mai repeta, iar adunarea creditorilor urmează să stabilească o nouă strategie de valorificare a hotelului, până în 20.03.2021. O să putem să continuăm să punem presiune ca lucrurile să o ia în direcția demolării Hotelului.
De asemenea, surse bine informate confirmă că după trasul inițial din umerii lați și legali ai primăriei, acum există o atenție chiar serioasă privind problema - nu în ultimul rând din cauza fricii politicului ca zona să devină un loc de pelerinaj și un monument al consacratului “urbanism de cumetrie” - în formă continuată. (...). Dar totuși, 2.240 lei, cam puțin. Spor, și la mai mare!", a scris clujeanul pe grupul Clujul Civic. 

Emil Boc așteaptă propuneri din partea clujenilor

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a spus la o ședință de Consiliu Local că acest hotel nu poate fi demolat, pentru că nu are acoperire legală.


„Din datele pe care noi le avem la Primărie, din nefericire, nu poate fi demolat astăzi. Aş dori să poată fi demolat acel hotel. Nu are acoperire legală. Nici în privirea exproprierii pentru cauză de utilitate publică nu este elegibil. Dacă putem indetifica o altă cale, vă rog să o faceţi cunoscută. E o moşternire urâtă din anii '90, pe care o ducem după noi", a explicat edilul Emil Boc, în ședința de Consiliu Local de lunea trecută. 

CITEȘTE ȘI:


Clujenii vor să strângă bani pentru a cumpăra și demola Hotelul Cristian!: „Este o rușine pentru acest oraș”

Ultimele Stiri
abonare newsletter