Monitorul Cartierelor

Clădire „monstruoasă”, criticată aspru de clujeni. „Și animalele aveau un simț estetic mai dezvoltat”. FOTO

O clădire din Cluj-Napoca a făcut ravagii pe internet. Clujenii au criticat-o din plin pentru design-ul său „urât”.

 

 


Val de reacții după ce imagini cu o clădire din Cluj-Napoca, cu un aspect neplăcut pentru mulți, au apărut pe rețelele de socializare.

 


Clădirea va fi un hotel și este situată pe strada Avram Iancu. Clujenii critică Primăria că a aprobat construcția, mai ales într-un loc ca acela, plin de însemnătate istorică.

În locul în care este construită clădirea se afla Necropola romană din secolele II-III, d. Hr., 1.800 ani. Ulterior zidul medieval și șanțul zidului medieval, iar într-un final „Fűvészkert, adică prima gradină botanică privată a palatului Nemes-Bethlen din secol. XVIII-XIX”, a explicat istoricul T Szabo Csaba pe Facebook, care consideră că „ridicol este puțin spus” pentru această construcție.


„Crimă împotriva patrimoniului cultural imobil și istoria orașului: nu am cuvinte. Cum e posibil așa ceva în fața zidului istoric?”, a mai adăugat istoricul clujean.

CITEȘTE ȘI:


Cocioabă la preț de palat! O casă în paragină de la marginea Clujului, la vânzare cu 137.000 euro. Culmea nesimțirii! FOTO

 

Preț nesimțit pentru o casă dărăpănată din Gruia! Bordei cu două camere, la vânzare cu 170.000 euro. GALERIE FOTO

 


Val de reacții de la clujeni

Rețelele de socializare s-au umplut cu postări despre clădirea „monstruoasă” din Cluj-Napoca. S-au adunat sute de comentarii despre acest subiect.

Comentariile clujenilor:

- „De la orașul comoară la orașul coteț. Nu mai comparați clădirea de pe str. Avram Iancu cu Arca lui Noe. Nu cred că bătrânul patriarh avea gusturi atât de proaste. Cred că și animalele aveau un simț estetic mai dezvoltat, altfel nu urcau în ea.”
- „Ce pușcărie modernă... mai ceva ca la Gherla.”
- „Este monstruoasa.”
- „Deci stați puțin, oameni buni, vreți să ziceți că sicriul ăla de beton e un hotel? Serios? Eu credeam că e vorba de un parking, și chiar și pentru parking ar arăta oribil, darămite pentru hotel.”
- „E un brutalism fara stil, fara eleganta, fara frumusete in spatele zidului istoric. E pur si simplu mahala.”
- „O clădire oribilă! Cum au aprobat așa o urâțenie? Arhitectură de 2 bani!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter