Monitorul Cartierelor

Noul pod peste Someș, blocat de COVID-19. „Dacă avem bani, îl facem, dacă nu... nu”

Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat, în data de 5 noiembrie 2019, licitația pentru construirea noului pod de lângă Gară, la intersecția străzilor Oașului și Răsăritului. După mai bine de 7 luni, nicio firmă nu s-a arătat interesată de lucrări.

noul-pod-peste-somes-blocat-de-covid-19-daca-avem-bani-il-facem-daca-nu-nu noul-pod-peste-somes-blocat-de-covid-19-daca-avem-bani-il-facem-daca-nu-nu

În toamna anului trecut, consilierii locali au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „construire pod peste râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului”. Nu s-a prezentat nimeni la licitație, iar podul a rămas „în aer” din pricina pandemiei de COVID-19 și a prioritizării investițiilor.

„Îl vom derula în funcție de resursele financiare (proiectul podului – n.r.). Nu angajăm cheltuieli noi până când nu ne asigurăm că putem termina ce avem. Este o chestiune firească de management, că nu poți da drumul la lucrări fără să ai acoperire legală în buget. Așteptăm analizele financiare și dăm drumul dacă avem bani. Dacă nu... nu dăm drumul”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, într-o intervenție telefonică la o emisiune radio.


Valoarea contractului pentru „proiectare și execuție «construire pod peste râul Șomeșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului în municipiul Cluj-Napoca»” este în valoare de 22.771.690 lei (aproximativ 5 milioane de euro). Podul Oaşului-Răsăritului, un pod nou care va fi pe lângă podul de cale ferată, va face legătura între zona Gării şi Piaţa 1 Mai, respectiv zona Mărăşti.

CITEȘTE ȘI:


Nou pod peste Someș. Licitație de 5 mil. €
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter