Monitorul Cartierelor

Vor primi în sfârșit „o lopată-două de ceva”! Strada Valea Fânațelor intră în modernizare

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor avea pe masă, la ședința de miercuri, 3 iunie, un proiect de Hotărâre privind modernizarea sistemului rutier de pe strada Valea Fânațelor.

vor-primi-in-sfarsit-o-lopata-doua-de-ceva-strada-valea-fanatelor-intra-in-modernizare, sursă foto: arhivă monitorulcj.ro vor-primi-in-sfarsit-o-lopata-doua-de-ceva-strada-valea-fanatelor-intra-in-modernizare, sursă foto: arhivă monitorulcj.ro

Conform referatului de aprobare, este vorba doar despre tronsonul cuprins între strada Oașului și intersecția cu strada Fânațelor, în lungime de 477 metri. Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 2.321.853,66 lei (fără TVA), adică în jur de 480.000 euro. 3.031 mp de carosabil urmează să fie modernizați, la care se adaugă 1.191 mp de trotuare și accese la proprietate, respectiv 1.121 mp de spațiu verde.

„Situația actuală a străzii este una nesatisfăcătoare, accesele la proprietăți nu sunt amenajate corespunzător și nici racordările cu străzile adiacente. Nu există guri de scurgere pe stradă pentru preluarea apelor pluviale subteran și nici nu există canalizare pluvială”, se arată în referatul de aprobare a investiției.


Reamintim, că în ultimii ani, clujenii de pe Valea Fânațelor s-au plâns de faptul că iluminatul public este inexistent, drumul este dezastruos, multe case nu au nici măcar fântână, iar oamenii sunt nevoiți să care apa în canistre de la 5-6 kilometri distanță. De asemenea, a fost semnalată lipsa transportului în comun, zvonindu-se că nici măcar taximetriștii nu se încumetă să circule prin zonă din pricina stării proaste a drumului.

Valea Fânațelor, a doua cea mai lungă stradă din Cluj-Napoca

Mulți fără apă potabilă, iluminat public sau canalizare, localnicii de pe Colonia Valea Fânațelor au fost sfătuiți de autorități să formeze o asociație și să cedeze terenurile private în favoarea Primăriei. Ulterior, viceprimarul Dan Tarcea a luat la puricat nemulțumirile localnicilor dezvăluind că, cel mai probabil, multe case din zonă au fost construite fără autorizație de construire, din moment ce nu dispun nici măcar de apă potabilă.


Acum, după o lungă vreme în care localnicii din zonă s-au plâns de condițiile deficitare de circulație, municipalitatea admite în sfârșit că este necesară proiectarea și executarea lucrărilor de modernizare prin lucrări de reparații a străzii existente, astfel încât să îndeplinească condițiile impuse de circulația modernă auto și pietonală, „actuală și de perspectivă”.

De precizat, că Valea Fânaţelor, din cartierul Măgura, este a doua cea mai lungă stradă din municipiul Cluj-Napoca. Are o lungime totală de 5,2 kilometri şi doar primii circa 800 de metri au fost asfaltaţi pe vremea comunismului, după cum spun localnicii. Doar la intrarea pe stradă este canalizare şi iluminat public.


CITEȘTE ȘI:

Promisiunile viceprimarului Tarcea. Valea Fânațelor și Mozart ar putea vedea asfaltul
 

Modernizarea din Valea Fânațelor, blocată de cetățeni? Primăria cere acces la terenurile private
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter