Actualitate

Valea Fânațelor, plină ochi de case ridicate FĂRĂ autorizație de construire?

Un anunț publicat pe o pagină de profil ridică mari semne de întrebare cu privire la legalitatea imobilelor construite pe strada Valea Fânațelor, din Cluj-Napoca.

Cochetă, superfinisată, mobilată și utilată, o casă mediteraneană de 280 mp, construită în 2017 – „pentru pretențioși” – a fost scoasă la vânzare de proprietar pentru 250.000 de euro, negociabil. Aflată pe o stradă privată, într-o zonă liniștită și cu o panoramă superbă asupra orașului, casa are o singură problemă, însă una majoră. Nu este intabulată!

„Casa nu este intabulată, este construită fără autorizație de construire, precum sunt construite toate casele din zonă, este impusă la Primărie, se plătește impozit pe ea”, se arăta în anunțul proprietarului. Între timp, anunțul a devenit inactiv, iar precizarea „este construită fără autorizație de construire, precum sunt construite toate casele din zonă” a dispărut.


În schimb, casa este „extratabulară”, admite proprietarul. „S-au început demersurile pentru intrarea în legalitate, dar din păcate nu știm cu exactitate cât timp durează. Terenul este intravilan, intabulat cu CF și cu utilități, apă, canalizare, curent”, se mai arăta în anunțul postat vineri.

Modernizarea din Valea Fânațelor, blocată de cetățeni?

Mulți fără apă potabilă, iluminat public sau canalizare, localnicii de pe Colonia Valea Fânațelor au fost sfătuiți de autorități să formeze o asociație și să cedeze terenurile private în favoarea Primăriei. În ianuarie 2019, viceprimarul Dan Tarcea a luat la puricat nemulțumirile localnicilor dezvăluind că, cel mai probabil, multe case din zonă au fost construite fără autorizație de construire, din moment ce nu dispun nici măcar de apă potabilă.


„Am încercat să facem lucrurile așa cum ne permite și drumul pentru că, din nefericire, acolo ese un drum cu o lățime de 3 metri. Din cele 300 de familii, câte sunt cu case construite cu autorizație de construire? Nu cred că le-au obținut fără să aibă apă potabilă! Inclusiv pentru fântână ar fi trebuit să obțină un aviz de la DSP (n.red. Direcția de Sănătate Publică), deci acolo există construcții făcute fără autorizație!”, recunoștea Tarcea.

CITEȘTE ȘI: Primăria cere acces la terenurile private de pe Valea Fânațelor


CITEȘTE ȘI: Boc interzice construcţiile în Borhanci şi Bună Ziuă prin lege. Nu se mai emit autorizaţii

CITEȘTE ȘI: Atac la adresa lui Boc, după interzicerea construcţiilor în Borhanci şi Bună Ziua: „Sunteți cel mai pătat primar din România”

Ultimele Stiri
abonare newsletter