Actualitate

Promisiunile viceprimarului Tarcea. Valea Fânațelor și Mozart ar putea vedea asfaltul

Zeci de străzi din Cluj-Napoca nu au văzut niciodată asfalt, dar asta s-ar putea schimba în acest an. Viceprimarul Dan Tarcea promite că zeci de străzi vor intra din primăvară în modernizare, printre acestea aflându-se și Valea Fânațelor, Depoului, Badea Cârțan, Mozart.

Gropi, noroi, străzi care arată ca după bombardamente și care nu au văzut niciodată asfaltul. Așa arată multe străzi din municipiul Cluj-Napoca. De exemplu, municipalitatea promite încă din 2016 asfaltarea străzii Valea Fânațelor, fără rezultat însă. Acum, viceprimarul Dan Tarcea promite că pe această stradă vor începe lucrările de modernizare.

“Vom interveni pe străzile Valea Fânațelor, Depoului cu Badea Cârțan, Mozart. Deja avem intervenții să corectăm acele cuiburi, așa se cheamă în termeni de specialitate, pe Valea Fânațelor deja se intervine pentru a elimina aceste cuiburi. Avem în proiect și să modernizăm Valea Fânațelor, să asfaltăm pe o porțiune de aproximativ 900 de metri, până unde există și canalizarea. Primăria va face trotuare, va face asfalt și va face canalizare. Estimez că undeva în luna mai vom putea începe lucrările pe strada Valea Fânațelor. De asemenea, pe strada Mozart se fac lucrări de întreținere, acum se află în procedură de cadastrare, extimez că în a doua jumătate a anului avem și autorizația de construire și vom putea intra în modernizarea străzii Mozart. Discutăm de o distanță de aproximativ 5-600 de metri.  De asemenea, pe străzile Depoului și Badea Cârțan, sunt două străzi care au aparținut CFR și după mulți ani după ce am făcut solicitări, de abia anul trecut am reușit să le avem în proprietate. Acum se intervine pentru a nu-și rupe oamenii mașinile în zonă, urmând ca în a doua jumătate a anului să avem o autorizație de construire și să începem efectiv asfaltarea acestor străzi”, a declarat Tarcea, marți, la un post de radio.


Viceprimarul spune că primăria are un proiect ambițios de modernizare a nu mai puțin de 37 de străzi.

“Legat de celelalte drumuri, avem un proiect de cel puțin 30 de străzi, eu aș îndrăzni să spun 37 de străzi, nu știm dacă la toate cele 37 situația juridică este clară, adică nu sunt revendicări, avem cadastru, lucrăm la acest proces și estimez că începând din luna martie vom putea intra în modernizarea unor străzi. Dacă discutăm de drumurile pe care au apărut gropi acolo echipele de intervenție, după un program clar, intervin mai ales pe timpul nopții, în condițiile în care plouă sau sunt temperaturi extreme nu se pot astupa gropile. O mare parte din ele s-au rezolvat. Mai avem de rezolvat în câteva zone. Estimez că până la primăvară vom putea elimina aceste capcane care apar pe drumurile publice”, a mai spus viceprimarul.


Noroi până în gât pe strada Mozart

Strada Mozart din cartierul Bună Ziua, cu intrare de pe Calea Turzii, arată cu mult mai rău decât o uliţă de la sat. Strada nu a văzut niciodată asfaltul şi este plină cu noroi, gropi şi bălţi, astfel că cei care se aventurează ca pietoni au parte de o plimbare…murdară. Locuitorii din cartier spun că strada este foarte circulată atât de pietoni cât şi de autoturisme şi deserveşte sute de cetăţeni. Oamenii au făcut numeroase sesizări pentru modernizarea străzii, dar nici una nu s-a concretizat.


Valea Fânațelor. Locuitorii s-ar mulţumi şi cu o lopată-două de “ceva”

La 10-20 de ani de când periferiile oraşului au devenit adevărate cartiere cu case şi blocuri, oamenii cer în continuare asfalt. Locuitorii de pe unele străzi şi-au pierdut speranţele că Primăria le va moderniza strada şi îi solicită lui Emil Boc o remorcă-două de pietriş ca să nu mai aibă atâtea gropi şi noroi când plouă. Pe strada Valea Fânaţelor, situată în spatele magazinului Auchan de pe bulevarul Muncii, se vede foarte bine că fiecare a construit cum a vrut pe terenuri fără utilităţi. Strada nu a văzut asfalt niciodată, deşi oamenii s-au plâns de nenumărate ori administraţiei publice locale. După ce ani la rând au solicitat modernizarea străzii, dar nu au fost luaţi în seamă de conducerea Primăriei, acum s-ar mulţumi şi cu câteva lopeţi de pietriş sau orice altceva numai să mai ţină drumul o vreme.


În 2016, primarul Emil Boc promitea că municipalitatea va lua un credit pentru asfaltarea străzilor de la periferia municipiului, promisiune ce nu s-a mai concretizat.

Valea Fânaţelor este a doua cea mai lungă stradă din Cluj-Napoca. Are o lungime de 5,2 kilometri şi doar primii 800 de metri au fost asfaltaţi pe vremea comunismului, după cum spun localnicii. Doar la intrarea pe stradă este canalizare şi iluminat public.


Cea mai lungă stradă din municipiu este Calea Sopor cu 7,4 kilometri, într-o stare la fel de proastă ca şi Valea Fânaţelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter