Monitorul Cartierelor

Surpriză pentru clujenii din Zorilor. Încep exproprierile pentru un obiectiv nou-nouț!

La ședința ordinară de miercuri, 3 iunie, consilierii locali din Cluj-Napoca vor avea pe masă proiectul de Hotărâre privind expropierile în vederea construirii unui nou parc în cartierul Zorilor.

surpriza-pentru-clujenii-din-zorilor-incep-exproprierile-pentru-un-obiectiv-nou-nout surpriza-pentru-clujenii-din-zorilor-incep-exproprierile-pentru-un-obiectiv-nou-nout

Astfel, administrația locală se pregătește să dea undă verde declanșării procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropiere aferent lucrării de utilitate publică de interes local la obiectivul de investiții „Amenajare parc Zona Observator, Cartier Zorilor, din municipiul Cluj-Napoca”. Vorbim despre o suprafață totală de 12.095 mp.

830 lei/mp, valoarea exproprierilor. Primăria scoate din buzunar aproape 11 milioane de lei

În urma Raportului de evaluare întocmit de SC MondEv Real Estate SRL, pentru imobilele proprietate privată, afectate de coridorul de expropriere, municipalitatea va scoate din conturi suma totală de 10.911.765 lei, reprezentând valoarea despăgubirilor individuale.


Conform Raportului de evaluare, urmează a fi expropriate trei terenuri – de 6.877 mp, 3.260 mp și 1.958 mp – deținute de SC Florisal SA. Acestea au fost inspectate de evaluator în data de 18 mai 2020, evaluarea fiind realizată în perioada 19-21 mai 2020 la 171,5 euro/mp (circa 830 lei/mp).

Valoarea totală a investiției este de 18.779.177,15 lei (TVA inclus), finanțarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul local, dar și din alte surse constituite potrivit legii. Durata de execuție este de 9 luni calendaristice, potrivit indicatorilor tehnico-economici.


Ce dotări va avea Parcul Observator, din cartierul Zorilor?

În decembrie 2019, Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) – forma finală – a noului parc din zona Observator, în vecinătatea Spitalului Clinic de Recuperare.

Amplasamentul a fost ales dintre mai multe locații studiate, argumentele principale fiind poziția sa, în centrul cartierului Zorilor, pentru a deservi astfel cât mai mulți locuitori din zonă, respectiv suprafața disponibilă de peste 1 ha (pentru a putea fi încadrat, conform Legii spațiilor verzi, în categoria parcurilor), dezvăluia primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


Viitorul parc din cartierul Zorilor va avea zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori, pornind de la copiii care se vor putea bucura de un loc de joacă cu dotări moderne și o fântână pavimentală, și continuând cu o zonă de fitness în aer liber asemănătoare celei din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, mese de șah, locuri de întâlnire sau zone de promenadă.

CITEȘTE ȘI:


Continuă investițiile în Bună Ziua. Primăria promite clujenilor un nou spațiu de agrement!
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter