Actualitate

Continuă investițiile în Bună Ziua. Primăria promite clujenilor un nou spațiu de agrement!

După supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua, Primăria municipiului Cluj-Napoca își îndreaptă atenția spre un alt obiectiv din cartierul Bună Ziua.

continua-investitiile-in-buna-ziua-primaria-promite-clujenilor-un-spatiu-de-agrement-modern, sursă foto: Facebook Emil Boc continua-investitiile-in-buna-ziua-primaria-promite-clujenilor-un-spatiu-de-agrement-modern, sursă foto: Facebook Emil Boc

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, amenajarea parcului de 7,8 hectare, de-a lungul pârâului Becaș, este următorul obiectiv al administrației locale pentru creșeterea calității vieții locuitorilor din cartierul Bună Ziua. Reamintim, că modernizarea pe strada Bună Ziua a fost finalizată recent, lucrările de supralărgire fiind recepționate vineri, 15 mai, în prima zi după sfârșitul stării de urgență.

Un nou parc cochet va fi amenajat în cartierul Bună Ziua

La începutul lunii iulie 2019, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat amenajarea a patru parcuri noi care vizează o suprafață totală de peste 55 hectare: Parcul Est, Parcul Bună Ziua, Parcul Zorilor și zona verde a Canalului Morii – tronson Parcul Rozelor. Pentru parcurile Bună Ziua și Zorilor, au fost aprobate studiile de oportunitate prin care s-au identificat terenurile pe care se vor amenaja aceste parcuri.


Pentru cartierul Bună Ziua, în cadrul studiului au fost identificate șase posibile zone pentru amenajarea unui parc: G. Moisil, K. Lajos, M. Sorescu, C. Negri – A. Graur, Șt. Luchian – G. Constantinescu, respectiv Becaș. În urma analizei comparative a zonelor, realizată pe baza urmărtoarelor criterii: aportul la cantitatea de spațiu verde, gradul de deservire, accesibilitate, costul investitiei și viabilitatea terenului, varianta recomandată de către proiectant a rămas zona Becaș.

Conform viceprimarului, zona verde de-a lungul pârâului Becaș va fi reamenajată în urma unui concurs de soluții, care ar urma să fie organizat, cel mai probabil, de Ordinul Arhitecților din România (OAR). Oferta OAR pentru organizarea concursului internațional de soluții este în faza de evaluare financiară, valoarea contractului fiind de 135.000 de lei.


Primăria Cluj-Napoca merge mai departe: rămâne zona propusă inițial pentru parcul Bună Ziua

În pofida unor obiecții ale proprietarilor de terenuri din zonă, cu privire, evident, la prețul propus pentru exproprieri, administrația locală va păstra amplasamentul prevăzut inițial, afirmă viceprimarul Dan Tarcea. Nemulțumirile formulate toamna trecută într-o ședință de Consiliu Local au vizat studiul de oportunitate aprobat anterior de municipalitate.

„Se face concursul de soluții pe terenul pe care a fost propus inițial parcul. Nu discutăm de o recalibrare, pentru că discutăm de un parc de 7-8 hectare de teren. Dar, sigur, la nivelul studiului de fezabilitate, pot să fie mici modificări, ori să crească suprafața în care să se constate că mai trebuie expropriate și alte proprietăți sau că mai trebuie făcute și alte accese în zona acestui parc. Prețul exproprierilor nu a fost stabilit încă, va face obiectul unei alte Hotărâri de Consiliu Local și evaluările vor fi conform evaluărilor în vigoare, conform legii, la data respectivă”, a declarat Dan Tarcea, pentru EBS Radio.


Piste pentru biciclete, locuri pentru plimbat câinii în Parcul Bună Ziua

Nemulțumirea clujenilor din cartierul Bună Ziua nu par să dea peste cap planurile Primăriei municipiului Cluj-Napoca, asta în condițiile în care studiile viitoare vor stabili cu exactitate detaliile proiectului. Conform ideilor actuale, parcul ar urma să aibă o lungime de aproximativ 1,2 kilometri, cu o lățime care variază între 50 și 250 de metri. Acesta va fi dotat cu piste pentru biciclete și role, dar și cu locuri pentru plimbat câini.

Zona Becaș, recomandarea specialiștilor pentru cartierul Bună Ziua, va fi reamenajată pe o suprafață de 7,8 ha, care deservește peste 6.500 de locuitori, într-o zonă în plină dezvoltare. Locația noului parc este situată la o distanță de mai puțin de 50 metri față de cea mai apropiată stație de transport public. Valoarea estimată a întregii investiții este de 29.564.000 lei și cuprinde costurile de achiziție și amenajare, potrivit cifrelor din iulie 2019.


CITEȘTE ȘI:

Încep demersurile pentru noile parcuri clujene. În ce stadiu se află proiectele demarate?

 


VIDEO. Strada Bună Ziua a fost finalizată! Cum arăta înainte și cum arată după încheierea lucrărilor

 

abonare newsletter