Monitorul Cartierelor

Zebră suprailuminată pentru prevenirea accidentelor

Primăria Cluj-Napoca va derula un proiect pilot prin care o trecere de pietoni va fi suprailuminată pentru prevenirea accidentelor.

Este vorba despre trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Branului cu Plevnei. Această idee va fi pusă în practică în urma unei solicitări a consilierului local PNL, Ioan Bîldea.

“La acest moment, municipalitatea are în vedere implementarea unui proiect pilot pentru suprailuminarea intersecției străzilor Plevnei cu Branului. În funcție de concluzii, se va avea în vedere ce pași trebuie urmați pe viitor. Există și anumite situații în care pe anumite străzi pe care s-au executat lucrări de modernizare pe diverse proiecte, condițiile prevăzute de documentațiile aferente nu permit alte lucrări decât cele aprobate”, se arată în răspunsul Primăriei la solicitarea consilierului Bîldea.


Potrivit reprezentanților Primăriei, pentru asigurarea unui iluminat public eficient, pe fiecare stradă în parte se execută un calcul luminotehnic în funcţie de care se dimensionează aparatele de iluminat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter