Monitorul Cartierelor

Cum blochează părinţii din Cluj două străzi în fiecare zi

Strada Avram Iancu şi o parte din Calea Turzii se transformă în fiecare zi, în anumite intervale orare, în locuri de parcare, iar traficul devine sufocant.

Totul se petrece între orele 7.30 – 8.00 şi în jurul amiezii când se încheie orele de curs ale elevilor. Părinţii îşi duc copiii cu maşina la şcoală şi apoi când se termină orele îi aşteaptă în uşa şcolii, tot cu maşina. Problema este veche de câţiva ani, dar până acum autorităţile locale nu au făcut nimic ca să îi dezveţe pe părinţi să mai parcheze unde apucă şi să blocheze o bandă de circulaţie.

Din când în când, câte un cetăţean mai nervos îi scrie primarului Emil Boc o sesizare pe această temă, dar nimeni nu îl bagă în seamă, dovadă fiind situaţia zilnică de pe cele două străzi. “Poliţia Locală să facă bine şi să vină la orele amiezii pe strada Avram Iancu, respectiv pe Calea Turzii ca să amendeze pe toţi nesimţiţii care parchează şi blochează câte o bandă din acele străzi. Mai mult, pe Calea Turzii parchează şi pe trotuare, de nu pot nici pietonii circula. Şi sper ca această patrulare să nu se rezume la a sta la vedere şi să nu îi lase pe oameni să parcheze. Să vină, să îi surprindă în flagrant delict şi să îi amendeze. Doar aşa se vor învăţa că există nişte legi, nişte reguli care trebuie respectate”, i-a scris un clujean, ieri, primarului, prin intermediul unui site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa conducerii Primăriei Cluj-Napoca.


Anul trecut, reprezentanţii Primăriei promiteau că vor face campanii de informare şi conştientizare a şoferilor plus trimiterea la patrulare a Poliţiei Locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter