Monitorul Cartierelor

Ocolesc tot cartierul ca să ajungă la locul de parcare

Lipsa unui sens giratoriu pe Calea Mănăștur le dă bătăi de cap mai ales clujenilor care locuiesc pe partea stângă a străzii. Mai mult, polițiștii stau la “pândă” și îi amendează pe șoferii care încalcă regulile de circulație.

Intersecție Calea Mănăștur Intersecție Calea Mănăștur

Clujenii care se confruntă zi de zi cu aceste situații îi solicit primarului Emil Boc înființarea unui sens giratoriu în zonă. “Aş dori să solicit înfiinţarea unui sens giratoriu la intersecția dintre străzile Calea Mănăștur, Tarniţa şi Govora. Menţionez că toţi locatarii care locuiesc pe partea stângă a străzii Calea Mănăștur pe sensul centru - Calea Floreşti sunt practic obligaţi să înconjoare tot cartierul pentru a avea posibilitatea să intre în parcarea blocului din cauză că este interzisă virarea la stânga pe acelaşi sens”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări și reclamații la adresa conducerii Primăriei Cluj-Napoca.

El adaugă că polițiștii îi au deja în vizor pe cei care nu respectă regulile de circulație. “Profitând de această situaţie, angajaţii Poliţiei de Proximitate, de la secţia 4, patrulează în parcarea de la blocurile E11 şi D10 pt a prinde “infractorii” care virează stânga atunci când semaforul e pe culoarea roşie, şi practic nu prezintă niciun pericol”, spune clujeanul în sesizare.


Potrivit locuitorilor din zonă, intersecţia este una foarte circulată în special dimineaţa între orele 7.00-9.00 şi seara între orele 17.00-20.00, iar semaforul instalat pare să nu fie suficient. “Cred că sensul giratoriu ar fi cea mai bună soluţie. În plus, interesecția pare suficient de mare ca troleibuzele să nu fie încurcate. Evident, sensurile giratorii trebuie să fie prezente, indiferent de diametru, pentru a se aplica regulă de sens giratoriu. Această practică este una folosită în Londra şi traficul e unul foarte fluid, chiar dacă sensul giratoriu e unul care în unele cazuri pare să fie doar un jalon, care însă obligă conducătorii auto să respecte regulă de sens giratoriu”, încheie sesizarea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter