Monitorul Cartierelor

Clujenii, revoltaţi pe motociclişti. Află ce îi scoate din minţi

Primăria Cluj-Napoca este "asaltată" frecvent cu sesizări şi reclamaţii care îi vizează pe motocicliştii din oraş.

Clujenii, revoltaţi pe motociclişti. Află ce îi scoate din minţi Clujenii, revoltaţi pe motociclişti. Află ce îi scoate din minţi

Cea mai recentă reclamaţie cu privire la motocicliştii din oraş face referire la obiceiul acestora de a se întâlni pe pietonala de pe Eroilor. Unii clujeni se arată revoltaţi de faptul că o parte din pietonală este ocupată de motociclete şi au cerut ajutorul primarului să îi "scape" de motociclişti. "Am observat că în ultima vreme a devenit un obicei pentru motocicliştii clujeni să ocupe spaţiul de pe pietonala Eroilor de la Clopot. Locul acela din câte ştiu interzice accesul motocicletelor (doar riveranii). Aş dori să ştiu dacă se poate lua o măsură împotriva acestor întâlniri organizate de aceşti motociclişti, deoarece pe lângă că se încalcă o lege, perturbă liniştea publică şi sunetul motoarelor este extrem de mare", scrie un clujean într-o sesizare căreia i-a ataşat şi o fotografie drept dovadă.

Un alt clujean este deranjat de zgomotul produs de motocicliştii şi ambulanţele care circulă după ora 22.00 pe străzile din oraş. "Mie mi se pare foarte deranjant faptul că nu e impus un nivel sonor mai mic al sirenelor montate pe ambulanţe. Evident, ele sunt necesare, dar e inutil să se auda de la câţiva kilometri, cu atât mai mult cu cât sunt foarte multe intervenţii. De asemenea, sunt foarte deranjat de unele motociclete modificate intenţionat pentru a "suna" mai tare. Este inadmisibil să nu pot să stau de vorba în curtea mea deoarece aud simultan sirene dinspre Mănăştur şi dinspre centru, ba mai mult, trece câte o motocicletă care cred că produce 120dB. Aceste inconveniente pot fi observate la orice oră din zi sau din noapte, în tot oraşul", scrie bărbatul într-o sesizare postată pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa primarului Emil Boc. 


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca le-au răspuns celor în cauză că s-au adresat Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul rutier municipal pentru intensificarea controalelor rutiere şi luarea măsurilor legale care se impun cu privire la nerespectarea regimului legal de viteză de către conducatorii de autovehicule, precum şi cursele de motociclete care se desfăşoară pe strada Bună Ziua.

Ultimele Stiri
abonare newsletter