Monitorul Cartierelor

GHEORGHENI - Trecere de pietoni periculoasă pe strada Constantin Brâncuşi

Locuitorii din cartierul Gheorgheni solicită Primăriei Cluj-Napoca montarea de limitatoare de viteză înaintea unor treceri de pietoni ignorate de şoferi.

Trecerile de pietoni sunt periculoase datorită neatenţiei celor care traversează, dar şi a ignoranţei şoferilor. Potrivit buletinelor informative transmise de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, în fiecare săptămână au loc cel puţin cinci-şase accidente în care sunt implicaţi pietoni care traversează regulamentar pe zebră. Astfel de situaţii apar în toate cartierele din oraş. “Aş dori să semnalez faptul că la trecerea de pietoni de pe strada Constantin Brânculi, de la ultima staţie a autobuzului 32, malinile opresc foarte greu. Am văzut cazuri în care se făceau depăşiri pe această trecere de pietoni sau persoane angajate în trecere, dar care urmau să fie lovite de maşinile care nu încetineau viteza. Amplasarea de limitatoare de viteză cred că ar ajuta la securitatea pietonilor”, a scris un clujean pe un site specializat în sesizări şi reclamaţii la adresa Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanţii autorităţilor locale au montat până acum limitatoare de viteză în mai multe zone din oraş şi au precizat că vor ţine cont şi de propunerea unui alt clujean: suprailuminarea trecerilor de pietoni din oraş pentru a fi evitate accidentele pe timp de noapte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter