Monitorul Cartierelor

O nouă creșă și grădiniță, în cartierul Iris. A fost dat ordinul de începere a lucrărilor

Cartierul Iris va avea o nouă creșă și grădiniță. Potrivit primarului Emil Boc, miercuri a fost semnat contractul de începere a lucrărilor.

Cartierul Iris va avea o nouă creșă și grădiniță/ Foto: Emil Boc - Facebook Cartierul Iris va avea o nouă creșă și grădiniță/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Miercuri a fost semnat contractul și dat ordinul de începere a lucrărilor pentru realizare creșă și grădiniță, lângă Parcul Feroviarilor. 

 


Potrivit edilului, capacitatea totală este de 68 de locuri și investiția este de peste 2,7 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:
Prima creșă din Gilău, deschisă la început de an școlar! Părinții nu-și mai duc copiii în Cluj

„A fost semnat contractul și a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru realizare creșă și grădiniță, strada Parcul Feroviarilor. Capacitate totală: 68 locuri. Investiție: peste 2,7 milioane euro. 
Viitorul Clujului îl pregătim prin investiția continuă în educație! Unul dintre proiectele în derulare are Primăriei Cluj-Napoca pentru învățământul preșcolar vizează realizarea unei creșe și grădinițe pe strada Parcul Feroviarilor, nr. 1A.”, a declarat Emil Boc.


Creșa va avea trei grupe

Clădirea va avea regim de înălțime P+E+M, iar creșa va avea o capacitate de 28 de locuri împărțite pe trei grupe.

Parter:
- amenajare creșă cu o capacitate de 28 locuri împărțite pe 3 grupe de copii, sală de joacă, dormitor, grup sanitar, uscătorie, călcătorie ș.a.;


Etaj:
- amenajare grădiniță cu o capacitate de 40 locuri împărțite pe 3 grupe de copii, cu dormitor, grup sanitar, sală de mese, bucătărie, birou administrativ, vestiare ș.a.;

Mansardă:
- sală multifuncțională pentru grădiniță și creșă, grupuri sanitare, birouri, spălătorie, uscătorie, călcătorie etc.


Clădirea se află pe un teren de 2046 mp, cu suprafață utilă de 1362,04 mp. Proiectul pentru creșă și grădiniță include și amenajarea de spații verzi, pe o suprafață de 926,35 mp.

La parter funcționează încă din anul 1972 o grădiniță, concepută inițial să deservească angajații de la fabrica Libertatea. În prezent, grădinița are 60 de locuri. Etajul și mansarda sunt în stare avansată de degradare, aici fiind propusă recondiționarea și amenajarea creșei.

Numărul în creșe a fost triplat

„Investițiile pentru viitorul copiilor noștri reprezintă cel mai important obiectiv al municipalității clujene. În ultimii 10 ani, la Cluj-Napoca numărul locurilor în creșe a fost triplat. De asemenea, am construit echivalentul a peste 6 școli cu peste 400 de elevi fiecare - 8 corpuri noi de clădire construite, 7 corpuri supraetajate și 5 corpuri modernizate pentru un total de peste 2500 de elevi. Viitorul Clujului îl pregătim prin investiția continua în educație”, a adăugat Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Stradă din centrul Clujului, pericol pentru mămicile cu copii mici. „Este un chin să treci cu căruciorul pentru a ajunge cu copilul la grădiniță”

Așa va arăta noua grădiniță din comuna Florești! O clădire modernă și plină de culoare. FOTO

abonare newsletter