Monitorul Cartierelor

Clujul Verde: 150 noi arbori, plantați de copii și tineri în Parcul Detunata

Noi arbori au fost plantați în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, în cadrul unei acțiuni la care au participat tineri și copii de grădiniță. Până în prezent, peste 2.500 de arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați în cartierele orașului.

Noi arbori au fost plantați de copii și tineri în Parcul Detunata/Foto: Emil Boc Facebook.com Noi arbori au fost plantați de copii și tineri în Parcul Detunata/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Copiii de la grădinița „Micul Prinț” au participat, joi, în cadrul unei noi etape de plantare de arbori desfășurată de administrația locală în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni.

Astfel, în prima parte a acestei campanii, care s-a derulat la finalul lunii aprilie, au fost plantați 100 de copaci împreună cu studenții voluntari de la UTCN.


Tinerii au participat la acțiunea de plantare de noi arbori în Parcul Detunata/Foto: Emil Boc Facebook.com

Astăzi, în cadrul celei de-a doua etape de plantare a arborilor, au luat parte și copiii de grădiniță, iar campania a vizat plantarea unui număr de 50 de molizi. 

„Clujul Verde: 150 noi arbori au fost plantați, alături de copii și tineri, în parcul Detunata - în cadrul evenimentului de plantare „GREEN HEARTS: împreună prindem rădăcini”. 


În acest context s-au desfășurat acțiuni de plantare alături de tineri și de copii în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni: prima activitate s-a desfășurat în 27 aprilie și au fost plantați 100 de copaci împreună cu studenții voluntari de la Facultatea de Mediu din cadrul UTCN - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar astăzi, 4 mai, alți 50 de molizi au fost plantați împreună cu 125 copii de la Grădinița „Micul Prinț”, a semnalat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

Copiii au plantat zeci de molizi în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni/Foto: Emil Boc Facebook.com

Peste 2500 arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați până acum în cartierele orașului în sezonul de plantări toamnă 2022 - primăvară 2023, potrivit administrației locale. 


„Clujul investește în dimensiunea verde, nepoluantă, plantările în tot orașul fiind doar unul dintre pașii cheie pe care îi facem pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a crea și extinde zonele verzi în oraș, în concordanță cu direcția verde europeană”, a adăugat primarul Clujului Emil Boc.

Acțiunile de plantare de arbori vor continua pe parcursul primăverii, astfel încât un număr de 300 de arbori își vor afla locul în noile spații verzi din Cluj, în zone unde au fost realizate parcări în locul garajelor, în parcuri, în bazele sportive sau pe aliniamentele stradale. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se montează 60 de bănci în parcul Detunata din Gheorgheni. Toaletă publică cu autocurățare și plata cu cardul. FOTO

CLUJUL VERDE: Peste 1.000 de arbori plantați în 2020. Au început plantările în cartierul Între Lacuri FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter