Monitorul Cartierelor

Se montează 60 de bănci în parcul Detunata din Gheorgheni. Toaletă publică cu autocurățare și plata cu cardul. FOTO

60 de bănci vor fi montate în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni.

60 de bănci vor fi montate în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni/ Foto: Dan Ștefan Tarcea - Facebook 60 de bănci vor fi montate în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni/ Foto: Dan Ștefan Tarcea - Facebook

 

 


În parcul Detunata din cartierul clujean Gheorgheni vor fi montate 60 de bănci.

 


De asemenea, în perioada următoare va fi montată și o toaletă modernă cu autocurățare. Potrivit viceprimarului Clujului, toaleta este adaptată utilizatorilor de scaune cu rotile și poate oferi informații audio și în Braille pentru persoanele nevăzătoare.

60 de bănci vor fi montate în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni/ Foto: Dan Ștefan Tarcea - Facebook
60 de bănci vor fi montate în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni/ Foto: Dan Ștefan Tarcea - Facebook

„A fost începută acțiunea de montare a 60 de noi bănci în Parcul Detunata.


Anul trecut au fost refăcute aleile din parc și au fost montate două foișoare, iar în perioada următoare va fi montată și o toaletă modernă cu autocurățare.

Tipul de toaletă propusă se caracterizează prin faptul că, după fiecare utilizare, curățarea se face automat, fără a fi necesară intervenție externă. Această tehnologie urmărește asigurarea maximului de igienă și curățenie. Toaleta este adaptată utilizatorilor de scaune cu rotile și poate oferi informații audio și în Braille pentru persoanele nevăzătoare.


Toaleta are exteriorul cu vopsea poliuretanică antigraffiti, iar corpul interior este din panouri dure, HPL, fără scurgeri, ignifug, cu sisteme de închidere-deschidere automate și lavoar încastrat în perete. Ieșirea în caz de urgență se face printr-o ușă glisantă ascunsă cu deschidere și în cazul lipsei curentului, îmbrăcată în tablă de inox.

Toaleta are și un detector de prezență persoane cu senzor radar, iar accesul se va face cu plata cu fise sau plata cu cardul”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Copacii din Parcul Detunata, Gheorgheni, „măcelăriți”! Clujeancă: „Felicitări. Ați mai distrus un loc îndrăgit de clujeni”

FOTO. Arbuștii din Parcul Detunata, „mutilați” cu drujba: „Toaletări barbare, fără sens. Rezultatul: NU mai produc flori”

abonare newsletter