Monitorul Cartierelor

Două firme din Ilfov vor moderniza Parcul 14 Iulie din Grigorescu. Au mai multe contracte cu Primăria Cluj-Napoca

Două firme din Ilfov vor realiza lucrările de modernizare a Parcului 14 Iulie din cartierul Grigorescu. Primăria a atribuit recent contractul.

Două firme din Ilfov vor moderniza Parcul 14 Iulie din Grigorescu. FOTO: Facebook/ Emil Bc Două firme din Ilfov vor moderniza Parcul 14 Iulie din Grigorescu. FOTO: Facebook/ Emil Bc

 

 


Primăria Cluj-Napoca a desemnat recent câștigătorul în cadrul licitației pentru lucrări de proiectare și execuție în cadrul obiectivului „Reabilitarea și modernizarea Parcului 14 Iulie din municipiul Cluj-Napoca”. Este vorba despre asocierea condusă de firmele ilfovene Garden Center Grup SRL și de Ro-Verde Landscaping SRL, alături de Topo Land Solutions, SCDA Infrastructura, SC Street Lighting SRL și Vica Business SRL.

 


Oferta depusă de aceștia are valoarea de 4.346.611 lei, iar durata contractului este de 10 luni.  Cele două firme au depus ofertă și pentru amenajarea unui centru de cartier în Piața 14 Iulie, alături de alte cinci firme subcontractate. 

Firma Ro-Verde Landscaping SRL desfășoară în prezent lucrările și la Parcul Farmec, dar a realizat și lucrările la baza sportivă La Terenuri, iscând o serie lungă de controverse legate de calitatea lucrărilor realizate, dar și de întârzierile pentru finalizarea lucrării. 


Garden Center Grup a mai depus oferte și pentru amenajarea Parcului Ștefan cel Mare, Pacului Primăverii și este parte din asoicerea de fime care realizează lucrările pe Calea Mănăștur. 

Parcul va avea teren de sport, zonă de fitness și toaletă smart

Spațiul verde ce urmează a fi reabilitat are o suprafață de 2.782 de metri pătrați, căruia i se adaugă o suprafață de 1.330 mp de zone pietonale și 292 mp – teren de sport. Spațiul de joacă pentru copii va fi dotat cu un ansamblu mare de joacă, două leagăne și șase figurine, iar zona de fitness – opt aparate de fitness și două mese de ping-pong.


Totodată, în parc va fi amplasată o toaletă smart, o stație de încărcare de biciclete și trotinete electrice, dar și mobilier urban modern – 10 bănci semicirculare, 12 bănci simple și două bănci dotate cu USB. În cadrul proiectului vor fi plantați 41 de arbori noi și vor fi tăiați 6 din cei existenți, aflați în declin fiziologic avansat. În parc va fi montat și un rastel pentru biciclete cu patru locuri.

Obiectivul proiectului este de a reda cetățenilor un spațiu verde de calitate dotat cu elemente de accesibilitate, mobilier modern și vegetație variată din punct de vedere estetic și coloristic (arbori și arbuști ornamentali), anunță Emil Boc. 


Proiectul de hotărâre privind documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Parcului 14 Iulie din cartierul Grigorescu a fost aprobat la începutul lunii octombrie a anului trecut de consilierii locali clujeni, cu unanimitate de voturi.

„Reamenajarea și extinderea spațiilor verzi din municipiu reprezintă o prioritate a municipalității. Până în 2030 ne-am propus plantarea a peste 100.000 arbori, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crearea și extinderea zonelor verzi în oraș - 190 ha și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană”, a declarat la acel moment primarul Clujului, Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Nord Conforest mai „înghite” un contract. 5 milioane de euro pentru centru de cartier în Iris

abonare newsletter