Externe

Rusia consideră „inutile” livrările de arme occidentale către Ucraina: „Va face mai mult rău”

Kremlinul a estimat joi ca fiind „inutile” livrările de arme occidentale către Ucraina, în momentul în care preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi se află în vizită la Kiev.

Kremlinul a estimat joi ca fiind „inutile” livrările de arme occidentale către Ucraina/ Foto: pixabay.com Kremlinul a estimat joi ca fiind „inutile” livrările de arme occidentale către Ucraina/ Foto: pixabay.com

 

„Ne-am dori să sperăm că liderii acestor trei ţări (...) nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei şi proiectele privind continuarea furnizării în continuare de arme. Acest lucru este total inutil şi nu va face decât mai mult rău acestei ţări”, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


 

Cu toate acestea, el a spus că „speră că ei (cei trei lideri) îi vor cere (preşedintelui ucrainean Volodimir) Zelenski să aibă o abordare realistă a situaţiei”.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

La rândul său, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a scris un mesaj în limba engleză pe Twitter în care a luat în derâdere vizita celor trei lideri europeni, numindu-i pe Macron, Scholz si Draghi „europeni iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete”, notează dpa.


În opinia lui Medvedev, această vizită a lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi are o „utilitate zero” şi a insinuat că cei trei se îmbată cu vodcă ucraineană.

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani”, a scris pe Twitter Medvedev, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.


„Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a mai scris el.

Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012 şi premier între 2012 şi 2020, deţine în prezent funcţia de vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei. 


 

CITEȘTE ȘI:

Marea Britanie anunță livrarea „iminentă ” a unor lansatoare multiple de rachete către Ucraina

Putin spune că Rusia nu va opri sondele de petrol în ciuda sancțiunilor: „Nimeni nu va turna ciment peste sonde”

Ucraina refuză să demineze portul Odessa pentru exportul de cereale: „Rusia va dori să atace”

Ultimele Stiri
abonare newsletter