Externe

Grecia va trimite vehicule blindate în Ucraina numai după ce va primi la schimb transportoare din Germania

Grecia va livra Ucrainei cele aproximativ 100 de vehicule de luptă ale infanteriei de concepţie sovietică provenind din fostele stocuri est-germane de îndată ce transportoare blindate de fabricaţie germană care i-au fost promise la schimb vor ajunge în Grecia, relatează dpa.

Grecia va livra Ucrainei cele aproximativ 100 de vehicule de luptă îndată ce transportoare blindate de fabricaţie germană care i-au fost promise la schimb vor ajunge în Grecia/ Foto: pixabay.com Grecia va livra Ucrainei cele aproximativ 100 de vehicule de luptă îndată ce transportoare blindate de fabricaţie germană care i-au fost promise la schimb vor ajunge în Grecia/ Foto: pixabay.com

 

Un anunţ în acest sens a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou, într-o conferinţă de presă la Atena.


 

Problema este conflictul Greciei cu Turcia: Atena a anunţat în luna mai că ar putea livra Ucrainei arme grele numai dacă acestea vor fi înlocuite imediat, pentru că insulele elene nu pot rămâne neprotejate. Turcia testează în prezent suveranitatea mai multor insule din estul Marii Egee, ceea ce înseamnă că forţele armate greceşti sunt în stare de alertă.
 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis a agreat în principiu schimbul de tancuri cu cancelarul german Olaf Scholz.

Forţele armate elene au în dotare vehicule blindate de tip sovietic BMP-1, în schimbul cărora ar putea primi transportoare germane Marder (Marten). Cu toate acestea, guvernul grec a fost ulterior atacat de opoziţie, care l-a criticat apreciind că insulele ar rămân neprotejate în timpul acestui schimb.


 

CITEȘTE ȘI:

Armele cu rază lungă de acțiune ar putea aduce Kievului noi pierderi teritoriale, amenință Moscova

Ucraina continuă să reziste la 100 de zile de la invaiza rusă. Președintele Zelenski crede în victorie

Ultimele Stiri
abonare newsletter