Externe

Rusia anunţă finalizarea testării rachetei de croazieră hipersonice Zircon. VIDEO

Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului, a anunţat miercuri un înalt oficial militar rus.

Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului/ Foto: captură ecran Twitter Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului/ Foto: captură ecran Twitter

 

Aleksandr Moiseev, comandantul Flotei Nordului, a declarat că fregata Amiral Golovko va deveni prima înarmată permanent cu Zircon (Ţircon - n.red.), a relatat agenţia de presă rusă TASS, citată de Reuters.


 

Preşedintele Vladimir Putin a descris Zircon ca parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat, capabilă să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului.
 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului ei de trei luni în Ucraina, dar a continuat să efectueze teste cu cele mai noi rachete.

Ministerul Apărării rus a anunţat săptămâna trecută că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o ţintă aflată la aproximativ 1.000 km distanţă în Marea Albă.


Printre altele, Rusia a declarat miercuri că decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete şi muniţie este extrem de negativă şi ar creşte riscul unei „confruntări directe”, notează Reuters.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat agenţiei de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, că Moscova vede ajutorul militar al SUA către Ucraina ca „extrem de negativ”.


Riabkov a făcut referire la planurile SUA de a furniza Kievului HIMARS, Sistem lansator multiplu de rachete cu bătaie mare, ca parte a celui mai recent pachet de ajutor militar.

„Creşterea continuării furnizării de arme sporeşte riscul unei astfel de evoluţii”, a spus Riabkov, referindu-se la o „confruntare directă”. Potrivit lui Riabkov, timp de mulţi ani, Statele Unite nu au încercat să facă nimic pentru a rezolva conflictul din Ucraina, iar după „începerea operaţiunii speciale” ruse, ele „pur şi simplu au dărâmat resturile unei abordări responsabile şi sănătoase a situaţiei” şi „Washingtonul se străduieşte acum să facă totul pentru a provoca o înfrângere strategică Rusiei”.

 

CITEȘTE ȘI:

Zelenski: Rachete rusești au survolat trei centrale nucleare din Ucraina. Rușii nu cunosc regulile de securitate nucleară

Patru ucraineni, inclusiv un copil, uciși în urma unui atac cu rachete în Jitomir. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter