Externe

Patru ucraineni, inclusiv un copil, uciși în urma unui atac cu rachete în Jitomir. VIDEO

Lupte grele au fost raportate în cursul nopţii de marţi spre miercuri în estul şi sudul Ucrainei, în a şaptea zi de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina. Mai multe persoane au murit, inclusiv copii, în atacurile aeriene ale rușilor la Jitomir și Harkov.

Patru ucraineni, inclusiv un copil, uciși în urma unui atac cu rachete în Jitomir. VIDEO Patru ucraineni, inclusiv un copil, uciși în urma unui atac cu rachete în Jitomir. VIDEO

 

 


Patru persoane au murit când locuinţe din oraşul ucrainean Jitomir au fost lovite marţi de o rachetă de croazieră rusă care se pare că viza o bază aeriană din apropiere, a declarat Anton Geraşcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, pe canalul său Telegram, potrivit Reuters.

El a spus că toate clădirile rezidenţiale din apropierea bazei Brigăzii 95 Aeropurtate din Jitomir, la 120 de kilometri vest de capitala Kiev, au fost incendiate.

 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Până în prezent, patru persoane au murit. Printre care un copil”, a spus el.



Moscova i-a avertizat marţi pe locuitorii capitalei Kiev să-şi părăsească locuinţele şi au tras salve repetate de rachete asupra celui de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, în timp ce comandanţii ruşi şi-au intensificat bombardarea zonelor urbane într-o schimbare de tactică.


Ministerul ucrainean al apărării a declarat că un total de 16 rachete ghidate de înaltă precizie au fost lansate luni, între orele 19:07 şi 19:51. (17.07 GMT şi 17.51 GMT), în direcţia zonelor rezidenţiale din Harkov de pe un bombardier strategic care zbura deasupra regiunii Belgorod din Rusia.



„Clădiri înalte, şcoli, grădiniţe şi alte infrastructuri ale oraşului au fost distruse”, a scris ministerul pe pagina sa de Facebook.


„Potrivit datelor preliminare, zeci de locuitori din Harkov, printre care copii, au murit în urma acestor atacuri aeriene”, a adăugat acesta.

„Din păcate, în situaţia actuală, este extrem de dificil pentru forţele aeriene să acopere cerul în această regiune, pentru că o parte a sistemului de apărare aeriană a ţării a fost distrusă de loviturile balistice şi de rachetele de croazieră ale Rusiei”.


Lupte grele au fost raportate în cursul nopţii de marţi spre miercuri în estul şi sudul Ucrainei, în a şaptea zi de la începerea invaziei militare ruse în ţara vecină, relatează media ucrainene.

Relatări din oraşul estic Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, arată că forţele ruse au atacat un centru medical militar.

Anton Heraşcenko, consilier în cadrul Ministerului de Interne ucrainean, a evocat victime multiple în rândul civililor şi a spus că populaţia din Herson îşi apără oraşul folosind cocktailuri Molotov. Conform presei locale, oraşul este încercuit de forţele inamice.

Autorităţile locale au afirmat că soldaţii ruşi au ocupat portul şi gara, fiind raportate numeroase victime atât în rândul armatei ucrainene, cât şi al civililor.

 

CITEȘTE ȘI:

Lupte grele în Harkov, Sumy și în apropiere de Kiev. Clădiri distruse de rachete rusești și zeci de noi morți raportate în Ucraina. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter