Externe

Norul de fum din zona Cernobîl se va muta către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei, anunță meteorologii

Meteorologii de la ANM anunță că norul de fum din zona Cernobîl din Ucraina se ma muta spre estul țării și sud-vestul Rusiei în perioada următoare.

Norul de fum din zona Cernobîl se va muta către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei / Foto: depositphotos.com Norul de fum din zona Cernobîl se va muta către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei / Foto: depositphotos.com

 

 


Norul de fum din zona Cernobîl (Ucraina) se va deplasa către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei, în perioada 20 - 22 mai 2022, având în vedere că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est, informează vineri Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 


„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul intervalului 20-22 mai, se apreciază că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est, astfel că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări sâmbătă (21 mai) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 mai), când se vor înregistra rafale, în general, de 55 - 65 km/h”, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


Potrivit meteorologilor, în zona de evoluţie a norului de fum, în intervalul 20 - 22 mai, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată pe parcursul zilei de sâmbătă.

Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă (SES) din Ucraina a anunţat miercuri că un puternic incendiu a izbucnit în districtul Vîşhorod din regiunea Kiev, în pădurea de lângă Zona de Excludere de la Cernobîl, afectând o suprafaţă de 45 de hectare.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ucrainenii au aruncat în aer un vehicul al armatei Rusiei încărcat cu rachete termobarice. VIDEO

Percheziții în Germania și Italia, pentru prinderea unor români acuzați de furturi. 7 inculpați, prezentați la Curtea de Apel Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter