EXTERNE

Moscova respinge „încercările” României de a „pune pe seama Rusiei vina pentru crimele de război în Ucraina”

Ambasadorul României în Rusia, Cristian Istrate, a fost convocat vineri la sediul Ministerului rus de Externe, unde i s-a transmis o notă privind declararea a zece angajaţi ai misiunii diplomatice române la Moscova 'personae non gratae'.

Moscova respinge „încercările” României de a „pune pe seama Rusiei vina pentru crimele de război în Ucraina”/ Foto: depositphotos.com

 

 


Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, Cristian Istrate, a fost convocat vineri la sediul Ministerului rus de Externe, unde i s-a transmis o notă privind declararea a zece angajaţi ai misiunii diplomatice române la Moscova 'personae non gratae', conform unui comunicat al MAE rus publicat pe pagina sa oficială.

 


MAE rus subliniază că această măsură reprezintă un răspuns la decizia părţii române din 5 aprilie, pe care o consideră a fi „nemotivată”, de a declara 'personae non gratae' zece diplomaţi ai Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Partea rusă respinge cu hotărâre încercările nefondate ale părţii române de a pune pe seama Rusiei vina pentru crime de război în Ucraina şi condamnă linia Bucureştiului de albire a nelegiuirilor comise de batalioanele naţionaliste împotriva populaţiei civile, precum şi pentru furnizarea de arme, echipamente şi alt fel de asistenţă regimului de la Kiev”, menţionează MAE rus în comunicatul său.


Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat vineri că Federaţia Rusă a declarat 'personae non gratae' zece persoane de la Ambasada României la Moscova, ca o reacţie la gestul similar făcut de către România pe 5 aprilie.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE român, decizia autorităţilor române din aprilie a avut la bază activităţile şi acţiunile a zece oficiali ruşi, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Rușii ar fi „dus cu forța mai multe mii” de ucraineni prin lagăre de filtrare, în Rusia. Aceștia, supuși unui tratament „brutal”

Rusia amenință Finlanda cu măsuri tehnico-militare dacă aderă la NATO

Ultimele Stiri
abonare newsletter