Externe

Restricții relaxate la intrare în Anglia! Guvernul elimină testarea obligatorie înainte de intrarea în țară

Guvernul de la Londra a anunţat miercuri relaxarea restricţiilor impuse la sosirea în Anglia persoanelor venite din străinătate, începând de vineri.

Restricții relaxate la intrare în Anglia! Guvernul elimină testarea obligatorie înainte de intrarea în țară

 

 


Guvernul de la Londra a anunţat miercuri relaxarea începând de vineri a restricţiilor impuse la sosirea în Anglia persoanelor venite din străinătate, restricţii introduse în decembrie după apariţia variantei Omicron a coronavirusului, informează agenţiile internaţionale de presă.

 


Astfel, începând de vineri de la ora 04:00 GMT, călătorii sosiţi în Anglia nu vor mai trebui să prezinte la intrarea în ţară un test negativ (PCR sau rapid antigen) pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei, iar dacă sunt vaccinaţi nu vor mai trebui nici să se izoleze până la aflarea rezultatului unui test PCR negativ efectuat după sosire.

Renunţarea la aceste teste a fost anunţată de premierul Boris Johnson într-o declaraţie în Camera Comunelor, motivând că varianta Omicron a coronavirusului este acum atât de răspândită în ţară încât testarea la sosire nu mai are un impact major în prevenirea înmulţirii infectărilor.


Test PCR sau antigen în cel mult 48 de ore de la intrarea în Anglia

Regulile aplicate călătorilor care sosesc în Anglia din străinătate vor reveni astfel începând de vineri la sistemul instituit în octombrie, adică aceştia vor trebui să efectueze un test PCR sau antigen ('lateral flow') în cel mult 48 de ore de la intrarea în Anglia.

Celelalte provincii ale Regatului Unit, respectiv Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, îşi stabilesc propriile reguli. Acestea au instituit la rândul lor în decembrie măsura testării obligatorii cu două zile înaintea călătoriei. Deocamdată, ele nu au anunţat dacă relaxează la rândul lor respectivele măsuri privind testarea celor veniţi în străinătate, dar de obicei aceste provincii urmează exemplul Londrei.


Pe ansamblul Regatului Unit s-au înregistrat miercuri 194.747 noi cazuri de COVID-19 şi 343 noi decese asociate acestei boli, premierul Boris Johnson avertizând că ţara se confruntă cu „cea mai rapidă înmulţire a cazurilor de COVID-19” de la începutul pandemiei „şi probabil cea mai îngrijorătoare este rata de creştere acum rapidă în rândul persoanelor vârstnice şi mai vulnerabile”, situaţie ce riscă să crească presiunea asupra sistemului sanitar.

Cu toate acestea, premierul britanic a menţionat că nu va impune restricţii în plus faţă de cele existente, printre care masca în interior, încurajarea telemuncii şi certificatul verde pentru accesul în baruri şi restaurante, Marea Britanie mizând în continuare să combată valul Omicron prin vaccinarea populaţiei cu doza „booster” şi testarea masivă.

CITEȘTE ȘI:

Certificatele verzi cu vaccinul Johnson and Johnson nu mai sunt valabile în Austria

Restricții dure luate în Franța! Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice pentru toţi francezii cu vârste de peste 6 ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter