Externe

Liber la vacanță în Grecia pentru turiștii români, fără certificat verde! Purtarea măștii în interior, eliminată din iunie

Românii nu mai au nevoie de certificat de vaccinare şi pot intra în Grecia doar cu actul de identitate, iar personalul din vamă va fi suplimentat cu 50%.

Fără certificat de vaccinare în Grecia, din luna mai. Foto: depositphotos.com.

 

 


Anunțul a fost făcut joi, de Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.

 


„Aproape am ridicat toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziţie şi de paşaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii şi ceilalţi turişti străini au nevoie doar de actul de identitate”, a spus oficialul elen.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


El a arătat că ştie problemele care apar la graniţă, unde se formează cozi şi oamenii sunt nevoiţi să aştepte foarte mult: „Cunosc aceste probleme şi am discutat cu ministerul de resort din Grecia şi am decis suplimentarea cu 50% a personalului care deserveşte vămile din nord. Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut”.

Potrivit acestuia, turismul şi serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei.


„Turiştii români sunt foarte importanţi pentru noi. Aşteptăm în acest sezon peste un milion de turişti din România. Am discutat cu reprezentanţii industriei din România şi am înţeles că Grecia va fi anul acesta principala destinaţie a românilor în afara ţării voastre”, a mai spus ministrul grec.

Venituri semnificative pentru greci din turism

Anul trecut, Grecia a avut venituri de 10,6 miliarde de euro din turism, dublu faţă de estimări, ca urmare a faptului că autorităţile elene au decis prelungirea sezonului până în septembrie-octombrie, aşa cum va fi şi în acest an.


„Avem zone foarte frumoase, de exemplu pentru turism religios, unde oamenii preferă să meargă mai mult în septembrie-octombrie, decât în lunile fierbinţi de vară. De asemenea, în insulele din sud este foarte cald şi în lunile de toamnă”, a susţinut reprezentantul Guvernului elen.

La mijlocul lunii trecute, Grecia a anunţat că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autorităţile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie.

Purtarea măștii în interior nu va mai fi obligatorie

De la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. La acea dată, autorităţile luau de asemenea în considerare ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară.

În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Grecia renunţă la restricţiile asociate COVID-19 pe durata sezonului turistic estival

Ultimele Stiri
abonare newsletter