Externe

Peste 3.000 de ucraineni au fost uciși de la începutul războiului

ONU estimează că numărul civililor uciși în Ucraina de la începutul războiului este mai mare de 3.000. Potrivit sursei citate, majoritatea victimelor au fost ucise de arme explozive cu o arie de impact largă, precum lovituri cu rachete sau lovituri aeriene.

OHCHR a precizat că bilanţul real este probabil considerabil mai mare/ FOTO: depositphotos.com OHCHR a precizat că bilanţul real este probabil considerabil mai mare/ FOTO: depositphotos.com

 

Numărul civililor ucişi în Ucraina de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, a depăşit 3.000 de persoane, a anunţat luni Oficiul Naţiunilor Unite pentru drepturile omului (OHCHR), transmite Reuters.


 

Bilanţul exact, de 3.153 de victime civile, reprezintă o creştere cu 254 faţă de cel publicat vineri.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


OHCHR a precizat că bilanţul real este probabil considerabil mai mare. Majoritatea victimelor au fost ucise de arme explozive cu o arie de impact largă, precum lovituri cu rachete sau lovituri aeriene, a menţionat agenţia ONU, fără a atribui responsabilitatea.


Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept „operaţiune specială pentru denazificarea” ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată de Kiev şi Occident ca neîntemeiată.

 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

136 de copii din Ucraina au fost uciși în război. Aproape 200 au fost răniți

Bilanț SUMBRU la Kiev: 60 de civili, dintre care 4 copii, morți de la începutul războiului

Secretarul general al NATO, despre masacrul de la Bucha, Ucraina: „Este absolut inacceptabil ca civilii să fie luaţi drept ţinte”

Ultimele Stiri
abonare newsletter