Externe

SUA au furnizat informații secrete ucrainenilor, în timp real, despre atacurile Rusiei și i-au ajutat să doboare un avion rus

SUA au furnizat Kievului informații secrete despre atacurile Rusiei, pe care ucrainenii le-au folosit pentru a-și muta rapid sistemele aeriene și avioanele de luptă înainte de a fi distruse de atacuri cu rachete sau în bombardamente.

SUA au furnizat informații secrete, în timp real, ucrainenilor despre atacurile Rusiei și i-au ajutat să doboare un avion rus / Foto: pixabay.com SUA au furnizat informații secrete, în timp real, ucrainenilor despre atacurile Rusiei și i-au ajutat să doboare un avion rus / Foto: pixabay.com

 

 


Aceste informații, despre ajutorul Statelor Unite ale Americii, au fost declarate de mai mulți oficiali americani pentru NBC News, relatează Digi24:

 


„Rușii au bombardat efectiv niște câmpuri goale, acolo unde credeau că se află sistemele antiaeriene”, a declarat un oficial american sub protecția anonimatului. „Acest lucru a avut un impact enorm asupra capacității forțelor terestre ale armatei ruse”.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Serviciile de spionaj americane au furnizat informații care a ajutat Kievul să doboare un avion rusesc de transport cu sute de parașutiști la bord. Acest lucru s-a întâmplat în a doua zi de război și a ajutat Ucraina să respingă un asalt al forțelor ruse asupra aeroportului Hostomel, din apropierea Kievului.


„Furnizăm în mod regulat informații secrete precise, oferite în timp real, ucrainenilor aflați pe lina frontului, pentru a-i ajuta să-și apere țara împotriva agresiunii Rusiei și vom continua să facem asta”, a declarat pentru NBC, sub protecția anonimatului, un reprezentant al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

Informațiile secrete includ și coordonate care îi ajută pe ucraineni să atace și să lovească ținte sau poziții ale forțelor ruse.


Totodată, informații furnizate de CIA au ajutat la scăparea de tentative de asasinat comandate asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. CIA se consultă în mod regulat cu serviciile ucrainene referitor la deplasările pe care le face președintele și se asigură că acesta nu se află niciodată în același loc cu toți liderii implicați în lanțul de comandă și decizie de la Kiev, relatează sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

Zelenski: Rachete rusești au survolat trei centrale nucleare din Ucraina. Rușii nu cunosc regulile de securitate nucleară

Zelenski cere lumii să se pregătească de un posibil atac NUCLEAR al Rusiei: „Toți trebuie să fim îngrijorați”

Ultimele Stiri
abonare newsletter