EXTERNE

Doi copii și o educatoare, împușcați MORTAL într-o grădiniță din Rusia. Vinovatul s-a sinucis. VIDEO

Doi copii și o educatoare au murit împușcați marți, 26 aprilie, după ce un bărbat a deschis focul într-o grădiniță din Ulianovsk, Rusia.

Bărbatul care a tras s-a sinucis/ Foto: pixabay.com

 

Un bărbat a deschis focul marţi într-o grădiniţă din regiunea Ulianovsk, în centrul Rusiei, omorând doi copii şi o educatoare, înainte de a se sinucide, potrivit primelor informaţii, transmite AFP, citând un purtător de cuvânt al autorităţilor regionale.


 

Vârsta copiilor nu este cunoscută, dar ei aveau, se pare, „între 3 ş 6 ani”, a afirmat purtătorul de cuvânt Dmitri Kamal, precizând că la faţa locului au sosit anchetatori.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Conform agenţiilor de presă ruse, care citează forţele de ordine, „motivul atacului ar putea fi un conflict familial”.


Deputatul Serghei Morozov, fost guvernator al regiunii, a declarat pentru agenţia de presă RIA Novosti că o educatoare tânără şi doi copii, născuţi în 2016, respectiv 2018, au decedat.

Canalul Telegram Baza, cunoscut pentru legăturile sale cu forţele de securitate, a transmis că agresorul intrase în clădire în timpul orei de odihnă, înarmat cu o puşcă de vânătoare.


Mult timp foarte rare, incidentele armate mortale, mai ales în şcoli, au tendinţa să se înmulţească în Rusia de câţiva ani, făcându-l pe preşedintele Vladimir Putin să se alarmeze, considerând fenomenul unul importat din SUA şi un efect pervers al globalizării, ceea ce l-a determinat să înăsprească legislaţia privind portul armelor, menționează AFP.

CITEȘTE ȘI:

Patru ucraineni, inclusiv un copil, uciși în urma unui atac cu rachete în Jitomir. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter