Externe

Peste 10 morți în urma atacurilor aeriene rusești la Sumî, în nord-estul Ucrainei

Mai mult de 10 persoane, inclusiv copii, au fost ucise în urma atacurilor aeriene rusești asupra orașului Sumî din nord-estul Ucrainei.

Peste 10 morți în urma atacurilor aeriene rusești la Sumî, în nord-estul Ucrainei Peste 10 morți în urma atacurilor aeriene rusești la Sumî, în nord-estul Ucrainei


 

Mai mult de zece persoane au fost ucise în lovituri aeriene asupra oraşului Sumî din nord-estul Ucrainei, potrivit autorităţilor locale, citate de DPA.


 

„În unele localităţi au fost bombardate clădiri rezidenţiale”, a declarat Dmitro Jiviţki, şeful administraţiei regionale din Sumî, într-un comunicat postat pe Facebook marţi dimineaţă.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


El a precizat că mai multe case au fost distruse când o bombă a lovit în apropiere de centrul oraşului Sumî. Mai mult de zece persoane au fost ucise, inclusiv copii, a spus el.

De asemenea, patru soldaţi ucraineni au fost ucişi în ceea ce Jiviţki a descris drept „o luptă inegală cu armata rusă”. Informaţia nu a putut fi verificată iniţial în mod independent.


Între timp, ministrul infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a estimat la peste 10 miliarde de dolari pagubele provocate infrastructurii de transport a Ucrainei de invazia rusă.

Aceasta include poduri, linii de cale ferată şi aeroporturi, a spus ministrul în declaraţii publicate în ediţia de marţi a ziarului Ukrainska Pravda.


Oficialul ucrainean a afirmat că pagubele ar putea fi reparate în doi ani şi că se bazează pe ajutorul extern pentru reconstrucţie.

Încă o rundă de negocieri

Rusia a oferit o nouă încetare a focului în Ucraina pentru marţi, a declarat luni ambasadorul Moscovei la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, pe fondul eforturilor de a pune civilii în siguranţă.

O altă rundă de convorbiri între Rusia şi Ucraina este aşteptată joi.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a confirmat că se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în Turcia, săptămâna aceasta.

„În prezent, este planificată data de 10 (martie). Să vedem - dacă el zboară în Antalya, atunci voi zbura şi eu. Să ne aşezăm, să vorbim”, a declarat Kuleba într-un mesaj video luni seara.

CITEȘTE ȘI:

Germania se pregătește să primească persoane grav rănite și bolnavi din Ucraina

Ucraina în UE. Când ar putea deveni membru cu drepturi depline?

abonare newsletter