Externe

Un milion de refugiați au fugit din Ucraina într-o săptămână, de la începutul războiului

Un milion de refugiaţi au fugit din Ucraina în ţările vecine de la începutul invaziei ruse în urmă cu o săptămână

Un milion de refugiați au fugist din Ucraina într-o săptămână, de la începutul războiului Un milion de refugiați au fugist din Ucraina într-o săptămână, de la începutul războiului

 


Un milion de refugiaţi au fugit din Ucraina în ţările vecine de la începutul invaziei ruse în urmă cu o săptămână, a declarat joi Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, notează AFP.


 

„În doar şapte zile, am asistat la exodul a un milion de refugiaţi din Ucraina către ţările vecine”, a scris Filippo Grandi pe Twitter.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


„Pentru alte milioane, în interiorul Ucrainei, este timpul ca armele să fie reduse la tăcere, astfel încât asistenţa umanitară să poată ajunge şi să salveze vieţi”, a pledat el.

Filippo Grandi intenţionează să viziteze în următoarele zile România, Moldova şi Polonia, trei ţări care găzduiesc un număr mare de refugiaţi ucraineni pe teritoriul lor.


Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie care „cere ca Rusia să înceteze imediat utilizarea forţei împotriva Ucrainei”.

Pe teren, forţele ruse şi-au continuat înaintarea, cucerind, printre altele, Herson, un mare oraş din sudul ţării.

CITEȘTE ȘI:

Herson, primul mare oraș din Ucraina care a fost capturat de ruși. Primar: „Orașul este înconjurat”

Un cameraman al postului Kiev Live TV, ucis în atacul asupra turnului de televiziune din Kiev

abonare newsletter