Externe

Un cameraman al postului Kiev Live TV, ucis în atacul asupra turnului de televiziune din Kiev

Evgheni Sakun, cameraman al postului de televiziune Kiev Live TV, a murit marţi în atacul cu bombă asupra turnului de radio şi televiziune din Kiev, a anunţat miercuri organizaţia Reporteri fără frontiere (RSF), conform EFE.

Un cameraman al postului Kiev Live TV, ucis în atacul asupra turnului de televiziune din Kiev/ foto: cnn Un cameraman al postului Kiev Live TV, ucis în atacul asupra turnului de televiziune din Kiev/ foto: cnn

 

 


„Îi plângem pierderea şi investigăm circumstanţele în care a murit. Atacarea jurnaliştilor este o crimă de război”, a scris pe Twitter ONG-ul, care se ocupă de apărarea libertăţii presei.

 


Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina a precizat marţi pe pagina sa de Facebook că cinci persoane au fost ucise şi cinci rănite în bombardamentul rusesc.

Potrivit Poliţiei naţionale ucrainene, proiectilul a lovit o clădire administrativă cu patru etaje de pe strada Dorohojiţkaia (situată lângă turnul de televiziune din Kiev), provocând o explozie şi un incendiu.


De asemenea, au fost lovite şi avariate staţia de alimentare cu energie electrică a turnului, precum şi componentele hardware ale turnului de televiziune în sine.

„Naziştii lui Putin tocmai au bombardat turnul de televiziune”, a scris marţi, pe canalul său de Telegram, consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko, în timp ce administraţia oraşului Kiev a declarat că turnul a fost lovit de două rachete.

CITEȘTE ȘI:

Cum să le spunem copiilor ce se întâmplă în Ucraina? Recomandările specialiștilor

Copii arestați în Rusia, pentru că au protestat împotriva războiului. Cel mai mic are 7 ani. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter