Externe

Lupte grele în Harkov, Sumy și în apropiere de Kiev. Clădiri distruse de rachete rusești și zeci de noi morți raportate în Ucraina. VIDEO

Au avut loc lupte grele între ucraineni și ruși în orașul Harkov, în regiunea Sumy și în apropiere de Kiev, iar oameni au murit din ambele părți. Convoiul militar rusesc la nord de Kiev se întinde pe 64 km.

Lupte grele în Harkov, Sumy și în apropiere de Kiev./ Sursă: Twitter - NEXTA Lupte grele în Harkov, Sumy și în apropiere de Kiev./ Sursă: Twitter - NEXTA

 

 


Ambele tabere au suferit pierderi ca urmare a atacului forţelor militare ruse în regiunea Sumy din nord-estul Ucrainei, transmite dpa.

Site-ul ucrainean anticorupţie Antikor a raportat un posibil bilanţ de 70 de decese de partea ucraineană şi un număr mare de decese de partea rusă. În acest atac, artileria rusă a lovit o unitate militară, iar cadavrele erau recuperate de sub dărâmături, potrivit Antikor.


Agenţia de presă ucraineană UNIAN a raportat că armata ucraineană din regiunea Sumy a distrus aproximativ 100 de vehicule militare ruseşti.

De asemenea, au fost raportate victime după ce forţele ruse au bombardat oraşul Harkov din estul Ucrainei.


Într-un mesaj video pe Facebook, primarul oraşului Harkov, Ihor Terekhov, a declarat că nouă persoane au fost ucise şi 37 au fost rănite. El a mai informat că 87 de clădiri rezidenţiale au fost avariate de bombardamentele ruseşti. Mai multe clădiri au fost, de asemenea, distruse în atacuri cu rachete de luni seară din apropierea capitalei ucrainene Kiev.

Un cămin şi două blocuri de apartamente cu cinci etaje au fost distruse în oraşele Vasilkiv, Bila Tserkva şi Kalînivka, la sud-vest de Kiev, relatează ziarul Ukraîinska Pravda, care citează ministerul de interne. Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent.


Totodată, imaginile prin satelit înregistrate luni indicau prezenţa unui convoi militar rusesc la nord de capitala Kiev care se întindea pe aproximativ 64 de kilometri, mult mai lung decât cel raportat mai devreme în cursul aceleiaşi zile (27 de kilometri), transmite Reuters.

Conform informaţiilor furnizate de compania americană Maxar Technologies, au fost identificate, de asemenea, desfăşurări de forţe şi unităţi de elicoptere de atac la sol în sudul Belarusului, la mai puţin de 32 de kilometri nord de frontiera cu Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Ofensiva rusă, încetinită la Kiev. Magazinele alimentare și transportul publc din capitala Ucrainei, redeschise astăzi. VIDEO

Peste 300 de ucranieni au murit de la început războiului. Rusia ar fi pierdut aproape 5.000 de militari

Ultimele Stiri
abonare newsletter