Actualitate

Ofensiva rusă, încetinită la Kiev. Magazinele alimentare și transportul publc din capitala Ucrainei, redeschise astăzi. VIDEO

Armata Ucrainei rezistă eroic la Kiev, în ciuda unor atacuri puternice lansate în ultimele zile de armata rusă.

Locuitorii din Kiev la rând pentru a-și procura hrană de la magazinele alimentare Locuitorii din Kiev la rând pentru a-și procura hrană de la magazinele alimentare

 

Conducerea armatei ucrainene a anunţat luni că Forţele Armate ale ţării au frânat avansul trupelor ruse către Kiev.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



„Au dat greş toate tentativele trupelor de ocupaţie ruse în a-şi îndeplini obiectivele”, a declarat generalul-colonel Oleksandr Sirski, comandantul şef al armatei terestre, cu privire la intenţiile ruşilor de a lua cu asalt zona din jurul capitalei ucrainene.



Sirski, citat de agenţia UNIAN, a insistat că „duşmanul a înregistrat pierderi considerabile”.


„Trupele ruse sunt demoralizate şi epuizate. Am demonstrat că ştim să ne apărăm asa de oaspeţi pe care nu i-am invitat”, a afirmat el.

Potrivit armatei terestre, toate deplasările trupelor ruse sunt controlate.

Totodată, Statul Major ucrainean a anunţat că armata ucraineană „a încetinit ritmul ofensivei” ruse, în a cincea zi de invazie rusă în Ucraina.

„Ocupanţii ruşi au încetinit ritmul ofensivei, însă încă încearcă să obţină succese în anumite zone”, a transmis Statul Major ucrainean, într-un comunicat ci
tat de France Presse.

O fărâmă de speranță în Kiev

Conform unor anunțuri făcute de autoritățile locale din Kiev, de astăzi locuitorii din capitala Ucrainei vor avea din nou transport public în comun și magazinele alimentare deschise. 


Capitala Kiev a fost atacată și azi noapte, dar intensitatea atacurilor a fost una scăzută în raport cu zilele precedente.

CITEȘTE ȘI:

10 copii și 7 mămici din Ucraina, cazați într-o localitate din Cluj

Peste 300 de ucranieni au murit de la început războiului. Rusia ar fi pierdut aproape 5.000 de militari

Ultimele Stiri
abonare newsletter