Externe

Ucraina a deschis un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție: „Cerem o decizie urgentă”

Ucraina a depus plângere împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, a anunțat duminică Volodimir Zelenski.

Ucraina a deschis un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție: „Cerem o decizie urgentă” Ucraina a deschis un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție: „Cerem o decizie urgentă”

 

 


Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), instanţa supremă a ONU cu sediul la Haga, pentru intervenţia armată lansată la 24 februarie, a anunţat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 


„Ucraina a depus o plângere împotriva Rusiei la CIJ. Rusia trebuie să răspundă pentru manipularea conceptului de genocid pentru a justifica agresiunea. Cerem o decizie urgentă prin care să se ordone Rusiei să înceteze acum activitatea militară şi ne aşteptăm ca procesele să înceapă săptămâna viitoare”, a scris Zelenski pe Twitter.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Ucraina va dovedi în faţa unui tribunal corect că preşedintele rus Vladimir Putin este principalul criminal de război al secolului XXI”, a declarat procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova la televiziunea ucraineană.


Zelenski a denunțat de asemenea „acțiunile criminale” ale Rusiei împotriva Ucrainei, apreciind că acestea au „caracteristicile unui genocid”, și a îndemnat comunitatea internațională să priveze Moscova de dreptul de vot în Consiliul de Securitate al ONU.

 

CITEȘTE ȘI:

Vehiculele militare rusești au pătruns în orașul Harkov: „Le cerem civililor să nu iasă din case”. VIDEO

Momentul în care un avion rusesc lansează o rachetă înspre o casă. VIDEO - ATENȚIE! Imagini cu puternic impact emoțional

abonare newsletter