Actualitate

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de Rusia. 13 grăniceri au fost uciși

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de forțele ruse, a declarat Poliția de Frontieră a Ucrainei.

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de Rusia. 13 grăniceri au fost uciși Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de Rusia. 13 grăniceri au fost uciși

 

 


Kievul a pierdut controlul asupra Insulei Șerpilor, situată în Marea Neagră, lângă granița cu România, potrivit Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei.

 


„Conform informațiilor disponibile, insula Șerpilor a fost capturată”, a transmis Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei (SBGS), într-o postare pe Facebook.

 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


 

Treisprezece grăniceri ucraineni au fost ucişi în urma bombardamentelor intense desfăşurate de nave ruseşti asupra Insulei Şerpilor în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko,  citat de LB.ua şi Gordon.ua.


„Conform informaţiilor de care dispunem în prezent, insula Şerpilor din Marea Neagră a fost capturată de către ocupanţii ruşi”, a anunţat în cursul serii de joi Serviciul ucrainean pentru frontieră într-un comunicat pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit căruia întreaga infrastructură de pe insulă a fost distrusă în urma bombardamentelor

„O navă rusească a cerut garnizoanei din Insula Şerpilor să se predea. Apoi a fost declanşat un atac cu rachete şi tunuri de artilerie. 13 grăniceri şi-au pierdut viaţa”, a scris Gheraşcenko pe contul său Telegram. Două nave de război ale Flotei ruse din Marea Neagră - „Moskva” şi „Vasili Bâkov” - s-au aflat în apropierea insulei.


„Inamicul a încercat în mod repetat în zadar să-i intimideze pe grănicerii ucraineni de pe insulă, cerându-le să capituleze. Grăniceri şi militari ai armatei ucrainene au ripostat cu îndârjire, se menţiona în comunicatul citat.

Anterior, Lb.ua relata că „agresorul s-a folosit de un canal de comunicare internaţional pentru siguranţa navigaţiei pentru a le transmite grănicerilor ucraineni să capituleze.

Insula Şerpilor din Marea Neagră, clasificată drept „stâncă” în sensul Convenţiei de la Montego Bay privind Dreptul Mării din cauza lipsei de surse proprii de apă potabilă, se află la 45 de km de ţărmurile României şi Ucrainei.

 

CITEȘTE ȘI:

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de Rusia

Proteste la Moscova și Sankt Petersburg împotriva războiului cu Ucraina! Zeci de persoane au fost arestate

Etichete: ucraina rusia razboi atac
Ultimele Stiri
abonare newsletter