Externe

Un cunoscut fotograf a murit după 9 ore în care a zăcut pe o stradă din centrul Parisului, fără ca trecătorii să-l ajute: „Indiferența l-a ucis”

Fotograful elveţian René Robert a murit de hipotermie la vârsta de 84 de ani, după ce a căzut pe o stradă din centrul Parisului şi nu a fost ajutat de niciun trecător.

Un cunoscut fotograf a murit după 9 ore în care a zăcut pe o stradă din Paris, fără ca trecătorii să-l ajute: „Indiferența l-a ucis” Un cunoscut fotograf a murit după 9 ore în care a zăcut pe o stradă din Paris, fără ca trecătorii să-l ajute: „Indiferența l-a ucis”

 

 


René Robert, un fotograf în vârstă de 84 de ani a murit după nouă ore de agonie pe o stradă în inima Parisului, lipsit de orice ajutor. O persoană fără adăpost a chemat într-un final salvarea. 

 


Jurnalistul şi prietenul fotografului, Michel Mompontet, a declarat pentru canalul francez BFM TV că René Robert a fost „ucis de indiferenţă” după ce a zăcut 9 ore pe jos deoarece nu se putea ridica, până când o persoană fără adăpost a sunat la urgențe. Fotograful a fost transportat la spital, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa, potrivit.

În seara zilei de miercuri, 19 ianuarie, fotograful s-a prăbușit pe stradă în timp ce își făcea plimbarea obișnuită în jurul casei sale aflată într-un cartier din Paris,  cunoscut pentru aglomerația din timpul zilei.


Când salvarea a ajuns la fața locului, chemată de o persoană fără adăpost, era deja dimineață, aproximativ ora 06.30. René Robert zăcea pe trotuar, cu trupul îndoit, în frig, de mai bine de nouă ore, fără ca nimeni să-l fi băgat în seamă în tot acest timp.

René Robert a fost imediat transportat la spital Cochin din Paris într-o stare de hipotermie extremă și, din nefericire, nu a mai putut fi salvat.


Pe parcursul vieţii sale, fotograful şi-a expus lucrările în numeroase expoziţii organizate în oraşe precum Paris, Roma sau Luxemburg.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter