EXTERNE

Certificatul Verde fără doza 3, valabil doar 6 luni în Italia. Doza booster, administrată la 4 luni

În Italia, Certificatul Verde al persoanelor vaccinate cu doar două doze va fi valabil numai 6 luni. Doza booster se va administra la numai 4 luni de la cea de-a doua.

Certificatul Verde fără doza 3, valabil doar 6 luni în Italia. Doza booster, administrată la 4 luni

 

 


Italia va începe din 10 ianuarie să administreze doza booster (supra-rapel) de vaccin anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din doua doze (sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson), faţă de termenul de şase luni din prezent, măsură decisă într-o încercare de a atenua răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează agenţia EFE.

 


De asemenea, începând din februarie certificatul verde cu două doze de vaccin - obligatoriu în Italia pentru numeroase activităţi - va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

Situaţia epidemiologică se agravează în Italia şi mai ales presiunea asupra spitalelor în urma creşterii numărului pacienţilor COVID-19. Această ţară trece printr-un nou val de infectări, în ultima raportare pentru 24 de ore fiind anunţate 24.883 de noi cazuri de COVID-19.


Comisia Europeană a decis marţi limitarea la nouă luni a valabilităţii certificatului verde pentru călătoriile intra-europene după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă alcătuită din două doze (sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson), pentru a încuraja astfel vaccinarea cu doza a treia (doza booster sau de 'supra-rapel').

Această reglementare privind certificatul verde se va aplica numai pentru călătoriile între statele UE, deciziile privind folosirea acestui certificat în alte scopuri pe plan intern (accesul în restaurante, la concerte sau la alte evenimente) revenind fiecărui stat membru. Totuşi, Comisia Europeană recomandă statelor membre să aplice în general această regulă de nouă luni a valabilităţii certificatului verde fără doza booster.

CITEȘTE ȘI:

Italia, un nou record negativ de infectări cu COVID-19. Peste 50.000 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore

Italia anunță noi condiții de intrare pe teritoriul țării. Testul COVID-19, OBLIGATORIU pentru toate persoanele

Ultimele Stiri
abonare newsletter