Externe

Italia anunță noi condiții de intrare pe teritoriul țării. Testul COVID-19, OBLIGATORIU pentru toate persoanele

Italia a extins starea de urgenţă pentru COVID-19 până la 31 martie, au anunţat oficiali guvernamentali, pe fondul preocupărilor legate de varianta Omicron, scrie The Guardian.

Italia anunță noi condiții de intrare pe teritoriul țării. Testul COVID-19, OBLIGATORIU pentru toate persoanele Italia anunță noi condiții de intrare pe teritoriul țării. Testul COVID-19, OBLIGATORIU pentru toate persoanele

 

Potrivit Reuters, Italia a extins starea de urgență până la finalul lunii martie și a anunțat, marți, noi condiții de intrare pe teritoriul țării, ca urmare a preocupărilor legate de noua variantă Omicron. Aceasta trebuia să se încheie la 31 decembrie, dar a fost prelungită în urma unei reuniuni a Consiliului de miniștri.


În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ. Cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi, 14 decembrie, şi 120 de decese. Totodată, Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).


Italia a înregistrat 135.049 de decese din cauza infectării cu COVID-19 din februarie 2020, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie și al nouălea din lume.
 

CITEȘTE ȘI:

Austriecii care REFUZĂ să se vaccineze anti-COVID-19 ar putea fi amendaţi cu până la 3.600 de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter