Externe

A murit Kabosu, câinele-vedetă al internetului și emblema „Dogecoin”: „Era Mona Lisa internetului”

Kabosu, un câine din rasa Shiba Inu, a cărui fotografie a devenit o celebră „memă” pe internet şi care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin, apreciată de Elon Musk, a murit vineri în Japonia.

Kabosu, un câine din rasa Shiba Inu, a cărui fotografie a devenit o celebră „memă” pe internet şi care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin, apreciată de Elon Musk, a murit vineri în Japonia/ Foto: kabosumama - Instagram Kabosu, un câine din rasa Shiba Inu, a cărui fotografie a devenit o celebră „memă” pe internet şi care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin, apreciată de Elon Musk, a murit vineri în Japonia/ Foto: kabosumama - Instagram

 

 


Kabosu, un câine din rasa Shiba Inu, a cărui fotografie a devenit o celebră „memă” pe internet şi care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin, apreciată de Elon Musk, a murit vineri în Japonia, a anunţat proprietara sa

 


„S-a stins în linişte în timp ce o mângâiam, ca şi cum ar fi dormit”, a declarat proprietara căţeluşei, Atsuko Sato, pe blogul său, mulţumind pentru mesajele pe care le-a primit de la fani din întreaga lume.

„Cred că Kabo-chan a fost cel mai fericit câine din lume. Iar eu am fost cea mai fericită proprietară de câine”, a adăugat ea, folosind un sufix afectuos.


Fotografia care a ajuns meme în întreaga lume

Sato locuieşte în prefectura Chiba, la periferia metropolei Tokyo. Totul a început în 2010, când a postat pe blogul personal o fotografie cu câinele ei, aşezat pe o canapea, cu o expresie şireată şi cu labele din faţă încrucişate.

Acest instantaneu nevinovat a generat apoi un fenomen masiv pe internet. Mema „Doge” (un nume derivat, fără îndoială, din cuvântul „dog”, care înseamnă câine în limba engleză) a apărut după ce nenumăraţi utilizatori de internet au folosit imaginea ei sau cu alţi Shiba Inu pentru a face glume pe forumuri online precum Reddit.


În acelaşi spirit jucăuş, în 2013 a fost creată o criptomonedă numită "Dogecoin". Aceasta, la rândul ei, a devenit foarte populară în special după ce multiantreprenorul Elon Musk şi-a mediatizat pasiunea pentru ea.

Preţul Dogecoin este în jur de 16 cenţi, însă deoarece această criptomonedă este prezentă din abundenţă, capitalizarea sa totală de piaţă este de circa 23 de miliarde de dolari.


„Doge este cel mai popular câine din era modernă, este Mona Lisa internetului”, a declarat recent pentru AFP unul dintre fanii înfocaţi ai acestui fenomen.

Deoarece Kabosu a fost adoptată dintr-un adăpost, vârsta ei exactă rămâne un mister. Sato, care a acordat un interviu AFP în urmă cu câteva câteva săptămâni, crede că aceasta avea în jur de 18 ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A murit actorul Costel Constantin. A jucat pe scena Teatrului Național din București peste 50 de ani.

Moarte misterioasă. O femeie a murit după o scufundare - VIDEO

Etichete: caine mort japonia
abonare newsletter